Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Oeps: release vierde seizoen Stranger Things zorgde voor storing op Netflix

De eerste reacties op Stranger Things waren misschien...niet wat je verwacht.

We hebben er lang op moeten wachten, dus voor de release van het vierde seizoen van Stranger Things zat iedereen massaal klaar met een emmertje popcorn en Netflix op de telefoon, tablet of tv. Alleen die release ging niét helemaal volgens plan, met een hoop verwarde reacties op Twitter als gevolg.

Netflix hit

We weten inmiddels dat Netflix regelrechte hits aflevert. Van verbroken records met Squid Game tot boundary breaking series als Bridgerton: we kunnen er geen genoeg van krijgen. Ook sci-fi serie Stranger Things hoort natuurlijk in dit rijtje thuis. En na het derde seizoen, dat alweer in 2019 uitkwam, werd ons geduld flink op de proef gesteld.

Vanwege obvious reasons ging het geplande filmschema rond 2020 niet door, en liep de productie van het vierde seizoen flinke vertraging op. Maar ondanks deze setbacks is het nu eindelijk zo ver en kunnen we van de eerste zeven afleveringen van Stranger Things 4 genieten. Of althans, inmiddels kan dat wel, maar de launch ging niet helemaal vlekkeloos.

Té populair?

Want hoewel veel fans van de serie exact op het tijdstip van de launch klaar zaten om te kijken hoe het verhaal rond Eleven, Mike, Dustin, Lucas en natuurlijk Jim en Joyce verder zou gaan na de bloedstollende season finale van seizoen 3, viel er op het moment supreme opeens maar weinig te zien.

Yes, je leest het goed: fans van Stranger Things logden zó massaal in op de streamingdienst, dat de servers van Netflix de drukte even niet aankonden. En dat zorgde ervoor dat veel kijkers een dikke foutmelding te zien kregen, in plaats van hun favoriete serie.

Eind goed, al goed

Gelukkig lijkt het er inmiddels op dat de problemen bij de streaming-gigant helemaal opgelost zijn. En dat betekent dat veel fans de eerste zeven afleveringen van het vierde seizoen al gebinged hebben.

De laatste twee afleveringen komen op 1 juli online, dus fingers crossed dat er dan geen foutmeldingen voorkomen. Netflix weet nu in elk geval dat de serie drie jaar na het vorige seizoen populairder dan ooit is!

Bron: NSMBL | Beeld: Netflix, Stranger Things