Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Love Islanders mogen vanaf heden alleen nog tweedehandskleding dragen

Het roer gaat om bij Love Island.

We wachten met smart op het nieuwe seizoen van Love Island, waar je je overigens nog steeds voor kunt aanmelden. Mocht je mee willen doen aan het programma, dan hoef je er geen hele nieuwe garderobe voor aan te schaffen. In de toekomst zullen Love Islanders namelijk alleen nog maar in tweedehandskleding lopen.

Fast fashion

Het populaire datingprogramma heeft de handen ineen geslagen met eBay, om zo fast fashion tegen de gaan. De kandidaten verschijnen in het programma vaak in de mooiste outfits en kleding zich soms meerdere keren per dag om. Het gevolg: kijkers rennen naar de winkel om de outfits van de Islanders te shoppen. Daar kreeg het programma veel kritiek op en dus besloot de show dat het anders moest.

Justine Porterie, global head of sustainability bij Depop pleitte eerder al voor een verandering bij Love Island. Ze noemde de show ook wel 'de grootste pleitbezorger van fast fashion.' Het lijkt er nu dus op dat Love Island haar haar heeft geluisterd en voor een milieuvriendelijkere aanpak gaat. Dat bevestigt producent Mike Spencer.

Duurzamere aanpak

Kandidaten van Love Island zullen bij volgende seizoenen dus niet meer in de nieuwste collecties lopen maar, in dus veel duurzamere items. Een goede zet, vindt mode-inkoop- en duurzaamheidsconsulent Natalie Binns. “Deze show gaat naar de huizen van normale mensen die misschien nog nooit de impact van hun kleding hebben overwogen”, zo liet ze weten aan BBC Radio 4’s Woman’s Hour. “Ongeacht of kijkers klaar zijn om iets te veranderen, er zal een verandering aan hen worden opgelegd, aangezien je voorheen kon kopen wat deelnemers onmiddellijk na of zelfs tijdens de show droegen, terwijl je dat nu niet meer kunt doen.”

Goed, mocht je helemaal in love zijn met de outfits van de Love Island-sterren, dan kun je via de Love Island-app of via eBay vergelijkbare items shoppen. Ideaal!

Bron: Elle.com, Love & Reality | Beeld: Love Island