Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Niels Gomperts over het gekste dat hij tijdens Expeditie Robinson heeft gegeten

O my...

Samen met Dominique Hazeleger en Ferry Doedens stond hij in de finale van Expeditie Robinson: All Stars, maar uiteindelijk ging Niels Gomperts er met de winst vandoor. Tijdens zijn expeditie moest hij flink wat lastige proeven doorstaan, maar wat is nou het gekste dat hij heeft gegeten?

Dreams do come true

Expeditie Robinson winnen was voor Niels Gomperts een droom die uitkwam. "Sinds jongs af aan ben ik bezig met valletjes zetten, vuurtjes maken en kamperen met minimale dingen", vertelt de acteur aan Grazia. "Toen ik de speluitleg van de finaleproef kreeg, dacht ik: oké, ik moet wel iets heel doms doen, wil ik dit nog verliezen. Ik heb gewonnen namens alle mensen die met mij in de bouw werken, want een beetje bouwvakker is al snel een Robinson."

Ongezond eten

Hoewel Niels vanaf het begin af aan al de gedoodverfde winnaar van Expeditie Robinson leek, ging zijn avontuur niet van een leien dakje. Zo miste hij zijn vriendin en zoontje enorm en kon hij alleen maar aan lekker eten denken. "Ik dacht vooral aan ongezonde dingen, zoals mayonaise, vlees en suiker. Heimwee probeer je daar wel te onderdrukken, maar als iemand anders dan begint over het missen, ga je daar toch in mee", vertelt Niels openhartig.

Twee ratten

Mayonaise, vlees en suiker: dat wist Niels helaas niet in zijn elf weken op het onbewoonde eiland te vinden. In plaats daarvan moest de Penoza-acteur zelf op zoek naar zijn avondmaal. Wat het gekste is dat hij tijdens zijn expeditie heeft gegeten? Daar hoeft hij niet lang over na te denken. "Dat waren twee ratten, die ik had gevangen in een zelfgemaakte val", onthult Niels. "De dag dat ik rat at, had ik ook de eetproef, dus ik zat al best wel in het thema."

Hoe rat smaakt? Niet heel verkeerd, zo verklapt de acteur. "Het smaakt een beetje naar eekhoorn of doorgebakken konijn. Niet zo mals als kip, eerder een beetje taai", aldus Niels. "Ik dacht niet meteen: jammie, maar met zout erop was het goed te doen." Aha!

Meer lezen over Niels', Dominiques en Ferry's Expeditie Robinson-avontuur? Je leest het woensdag in de nieuwste Grazia. 

Bron: Grazia (Claudia Witteveen) | Beeld: Expeditie Robinson