Dit is het eetdagboek van Expeditie Robinsons Dominique Hazeleger

'Dit jaar ben ik van plan om de sterkste versie van mezelf te worden.'

Lees ook

In 2018 maakten we voor het eerst kennis met Dominique Hazeleger, toen ze als niet-BN’er meedeed aan Expeditie Robinson. Dit jaar was ze te zien in het speciale All stars-seizoen, waar ze het wederom tot de finale schopte. De psychologie-studente is in het dagelijks leven personal trainer en geeft groepslessen. Wat eet ze zoal om in shape te blijven? In Happy in Shape deelt de beauty haar eetdagboek.

05:30

“Ik sta vroeg op, omdat ik om zeven uur moet werken in Amsterdam. De avond hiervoor heb ik al mijn ontbijt voorbereid: overnight oats met extra proteïne en een banaantje. Zo’n proteïnerijk ontbijt is belangrijk voor als ik moet sporten”, legt Dominique uit. “Ik eet mijn ontbijt als ik met de trein vanuit Almere naar mijn werk reis.”

10:30

“Na het werken heb ik wel weer trek, dus neem ik een koffie met een plak bananenbrood, waar een schep Griekse yoghurt met nootjes overheen zit plus wat plakjes banaan. Ik eet het lekker buiten in het zonnetje op terwijl ik mijn werkmails beantwoord.”

12:30

“Voor lunch eet ik twee boterhammen met avocado en ei, dat vult lekker tussen het werken en studeren door.” Daarnaast zorgt de studente er ook voor dat ze goed gehydrateerd blijft. “Ik drink ongeveer drie liter water per dag, ik probeer elk uur wel een glas te nemen.”

16:00

“Ik ga zelf sporten en neem daarna een shake met spinazie, eiwit, Whey Isolate van Myprotein, vanille en blauwe bessen. Met dat tussendoortje houd ik het wel vol tot het avondeten.”

18:30

“Als avondeten kies ik voor noedels met gemarineerde tofu, heel veel groenten en een tahinsaus. Ik probeer vijfhonderd gram groenten per dag te eten, want ik vind gezonde voeding heel belangrijk. Niet alleen vanwege het vele sporten, maar ook omdat ik goed voor mijn lichaam wil zorgen. Om de sterkste versie van mezelf te worden, zijn de juiste voedingsstoffen nodig.”

20:00

“Als avondsnack neem ik een eiwitreep. Ik ben niet iemand die veel snackt, doordat ik over het algemeen best een druk leven heb. Doordeweeks snoep ik niet echt, af en toe in de avond een stukje pure chocola. En mijn eiwitreep natuurlijk, dat is een snack waar mijn lijf ook nog iets aan heeft.”

Facts

Leeftijd: 25 jaar | Lengte: 1,80 meter | Gewicht: 68 kilo

Hoe Dominique in shape blijft? “Ik sport vijf keer in de week, omdat ik fit moet zijn voor mijn werk. Maar ik haal er zelf ook veel plezier uit; sporten is echt mijn ­momentje”, vertelt ze. “Dit jaar ben ik van plan om de sterkste versie van mezelf te worden, dus ik ben weer volop begonnen met krachttraining. Expeditie ­Robinson is echt een aanslag op mijn lijf geweest, want je eet weinig en slaapt slecht. Ik heb een maand nodig gehad om weer de oude te worden, zowel qua lijf als mentaal.”

Bron: Happy in Shape | Beeld: Expeditie Robinson 

Laatste nieuws

Zie ook