Ferry Doedens over Expeditie Robinson-eetproef: ‘Ik krijg weer rillingen als ik eraan denk’

'We hadden zo’n honger dat je ook denkt: het vult tenminste mijn maag.'

Expeditie Robinson staat bekend om het survivallen, sluwe bondjes en pittige opdrachten. Een van de moeilijkste opdrachten? Dat blijft toch wel de eetproef. Vanavond staat die gevreesde eetproef op het programma van de deelnemers. Aan Grazia vertelt Robinson-kandidaat Ferry Doedens hoe hij dit vond. 

Eetproef

Samen met overgebleven kandidaten Mariana Verkerk, Dominique Hazeleger, Edith Bosch, Niels Gomperts, Rita Berger en Sebastiaan Labrie maakt Ferry zich in de aankomende aflevering van Robinson klaar voor de eetproef. Op het menu? Onder andere koeienmaag en gestoomde geitenbal. 

In Grazia’s Dilemma’s vertelt Ferry of hij liever een koeienmaag of een gestoomde geitenbal wegwerkt. “Ik heb het allebei naar binnen gewerkt tijdens de eetproef, en krijg weer rillingen als ik eraan denk. De koeienmaag slikte iets makkelijker door, dus dan kies ik die. We hadden zo’n honger dat je ook denkt: het vult tenminste mijn maag.”

Honger

Tijdens de expeditie heeft de een vooral last van heimwee en de ander van honger. Wat vond Ferry het ergst? “Ik vond de honger erger dan de heimwee, op dag twee lag ik al te fantaseren over de meest lekkere dingen. Alle gerechten zijn voorbijgekomen in onze gesprekken: van vers fruit tot hamburgers, maar ook tikka masala, sushi en chapati’s.”

Interview: Jill Waas | Beeld: RTL  (Shotsbysud)

Laatste nieuws