Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Fawry Not Sawry geen roddelkoning meer: 'Vond het te heftig'

'Ik wil mensen niet de grond intrappen', deelt Fawry openhartig.

Met zijn Temptation Island- en Ex on the Beach-recaps en zijn scoops over menig BN'er en realityster groeide Farja Farvardin aka Fawry Not Sawry binnen no-time uit tot dé roddelkoning van Nederland. Inmiddels heeft hij die titel achter zich gelaten, zo laat hij weten in een nieuwe video van RUMAGTV.

Juicekanalen

Het is al een tijdlang een hot topic: de juicekanalen. Tegenwoordig lees je de nieuwste roddels niet meer in een blad, maar verschijnen ze à la minute op Instagram. Heeft een BN'er een nieuwe lover of rijdt-ie een scheve schaats? Dan is dat gelijk op de juicechannels te lezen.

Hoewel veel mensen het heerlijk vinden om gelijk op de hoogte te zijn van de laatste juice, krijgen de roddelkanalen ook flink wat kritiek te verduren. Zo hebben de roddels volgens sommigen wel wat weg van pesten en is er van hoor en wederhoor in de meeste gevallen geen sprake.

Roddelkoning

Jarenlang was de Instagrampagina van Fawry Not Sawry the place to be voor de laatste juice, maar dat is nu verleden tijd. Fawry is officieel roddelkoning af, zo laat hij weten in het programma ALLURES van RUMAGTV. In dit programma bespreken Fawry en co-host René Watzema de laatste roddels en juice, maar ook sport, lifestyle, fashion en reality met hun gasten.

"Voordat we doorgaan, jij bent geen roddelkoning meer. Jij bent er klaar mee", horen we René tegen Fawry zeggen in de video. Fawry heeft de titel zelfs al uit zijn Instagram-bio gehaald en vervangen door 'Showbizz Expert'. "Ik ben niet echt een juicekanaal meer. Ik deel niet echt meer de scoops, die krijg ik ook niet meer binnen – daar ben ik gewoon heel eerlijk in. En ik wil gewoon heel graag wegblijven van al die heftige dingen", legt hij uit.

Te heftig

"Op een gegeven moment werd het gewoon erger en erger in juiceland", gaat Fawry verder. Toen hij drie jaar geleden begon met zijn juicekanaal vond hij het nog heel leuk om te doen, maar nu merkt hij dat hij niet goed met de hectiek om kan gaan. "Ik vind het te heftig en ik ben daar te gevoelig voor", weet hij te vertellen. "Ik wil gewoon niet meer die heftige dingen. Ik wil mensen niet de grond intrappen. Het is nu alleen maar van: kijken wie er valt."

Daarnaast heeft Fawry de BN'ers en realitysterren door de jaren heen zelf steeds beter leren kennen. Zo ziet hij ze regelmatig op een première, wil hij ze graag nog kunnen uitnodigen voor zijn programma's en wil hij geen ruzie met de celebs. Dit betekent echter niet dat hij het roddelen voor altijd vaarwel kust. "Ik zal alsnog de showbizz-actualiteiten blijven delen op mijn kanaal, alleen op mijn eigen manier. Wat ik eigenlijk al een jaar lang doe", aldus Fawry.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Fawry (@fawrynotsawry)

Lieve reacties

Fawry deelt het fragment op zijn Instagram-feed, waar veel volgers erg enthousiast reageren op de verandering. "En daarom volg ik jou", "Goed dat je de grens trekt" en "Trots", klinkt het onder andere in de comments. "Ik deel je gevoel. Het volgen van juice voelde altijd als een guilty pleasure, maar het lijkt nu soms meer een extreme hedendaagse schandpaal om zoveel mogelijk mensen kapot te maken of voor schut te zetten. Heel puur en knap dat je hierin je gevoel volgt", schrijft iemand. You go, Fawry!

Bron: Instagram @fawrynotsawry | Beeld: BrunoPress