Laura Ponticorvo openhartig over haatreacties

In de Videoland-docu Please Hate Me doet de influencer een boekje open over de online haat die zij krijgt.

Lees ook

Vanaf vandaag is de heftige documentaire Please Hate Me over social media en haat te zien bij Videoland. Iemand die al jaren meedraait in de onlinewereld en al heel wat heeft meegemaakt, is Laura Ponticorvo. In de docu doet zij een boekje open over de heftige haatreacties die zij door de jaren heeft gekregen.

Please Hate Me

Negatieve aandacht is beter dan geen aandacht, lijken veel influencers tegenwoordig te denken. Een nep-tatoeage à la Jay Zwarts en Lisa Sace of twerkend in een winkelwagentje zoals Fabiola Volkers: het kan niet gek genoeg om maar aandacht te trekken. In no-time stromen de vele haatreacties en bedreigingen binnen en daarmee is het doel bereikt: ze staan in de spotlights.

Maarre, hoe is het om jong, bekend en gehaat te zijn? Hoe is het om een carrière te hebben op social media in een tijd van ongekende online haat en de vele juicechannels? In de Videoland-docu Please Hate Me vertellen Fabiola Volkers, Jay Zwarts en Lisa Sace, Bella Arino, Christina Curry, Koen Kardashian, Ouassima Tajmout en Laura Ponticorvo hoe zij hiermee omgaan.

Haatreacties

In de documentaire horen we onder anderen Laura vertellen over de verschrikkelijke haatreacties die zij op social media ontvangt. “Waarom ben jij nog niet zwanger? Wedden dat jij onvruchtbaar bent?”, herinnert Laura zich nog enkele reacties heel goed.

Hoe deal je met zulke haat en hoe blijf je ondanks zulke berichten toch doorgaan? Volgens Laura is het mogelijk om na al die haatreacties met een schone lei te beginnen. “Ik denk dat het mogelijk is dat als je eerst heel veel haat hebt gekregen, dat je uiteindelijk die overstap kunt maken naar meer liefde”, vertelt de influencer. Volgens de brunette is de sleutel om jezelf te blijven en jezelf te durven zijn. “Wees eerlijk naar jezelf en naar je volgers toe. En uiteindelijk gaan ze je misschien wel meer waarderen.”

Juicechannels

Juicechannels zijn de afgelopen tijd ontzettend populair op Instagram. Vaak zijn zij de eerste die nieuws naar buiten brengen en ze nemen geen blad voor de mond. Hoewel er zo nu en dan ook positief nieuws wordt gedeeld, moeten celebs het toch vaak wel ontgelden op de roddelkanalen.

Hoewel Laura zo nu en dan wel kan genieten van de verhalen die op de juicechannels voorbijkomen, heeft ze er ook zo haar twijfels bij. “Ik vind het wel intens. Ik zie het voorbijkomen, dus ik vind het wel grappig om te lezen, maar ik vind het ook wel weer heel heftig”, vertelt ze. “Ik vind het toch wel een lichte vorm van pesten, ook al is het vaak wel gebaseerd op waarheid. Ikzelf zou daar niet aan meedoen.”

Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook