Fabiola Volkers doet boekje open over heftig pestverleden

'Ik moest alleen eten op de wc', herinnert Fabiola zich nog van haar schooltijd.

Ondanks alle haat die Fabiola Volkers online en offline te verduren krijgt, blijft de blondine sterk in haar schoenen staan. Volgens haar komt dat doordat ze vroeger veel gepest is, zo onthult ze in de gloednieuwe Videoland-documentaire Please Hate Me.

Heftig pestverleden

Je kunt haar kennen van haar deelname aan Holland's Next Top Model en Temptation Island VIPS, van haar risky twerk-filmpjes op social media, haar beef met Vonneke Bonneke of misschien wel haar eigen songs Alles Designer en Twerk. We hebben het natuurlijk over Fabiola Volkers. Hoewel ze tegenwoordig zo zelfverzekerd lijkt, was dat vroeger wel anders. In de Videoland-docu Please Hate Me doet ze een boekje open over haar heftige pestverleden.

Fabiola vertelt dat ze leert leven met alle haatreacties die ze krijgt. “Dat komt ook doordat ik vroeger heel erg ben gepest, dus dan is social media nu makkelijker voor mij om mee om te gaan”, vertelt ze. De blondine legt uit dat dit komt doordat ze de haters op social media niet kent en verder geen contact met ze heeft, terwijl ze haar pesters vroeger onder ogen moest komen.

Grote droom

Van kleins af aan was Fabiola al het mikpunt van pesterijen op school. “Op de basisschool en op de middelbare school, het stopte maar niet”, vertelt ze openhartig. Het enige wat haar erdoorheen sleepte, was haar droom om bekend te worden. “Daar hield ik mij heel sterk aan vast, zo van: 'Het komt wel goed met mij. Jullie gaan het zien.' Het was een soort uitweg voor mij. Als ik aan het optreden was in mijn kamer dacht ik er even niet aan dat ik zo zwaar werd gepest en aan hoe moeilijk ik het had.”

Waar ze thuis op haar slaapkamer volledig zichzelf kon zijn, was dit op school helaas wel anders. “Ik moest alleen eten op de wc”, herinnert Fabiola zich nog goed. “Ik durfde niet in de kantine te zitten, zo erg was het”, vertelt ze huilend. “Ik praat er ook echt niet graag over.”

Sterker in haar schoenen

Hoewel Fabiola het moeilijk vindt om terug te denken aan haar pestverleden, ziet ze dat het haar nu sterker heeft gemaakt. “Ik denk dat als ik vroeger niet gepest was geweest, dat ik nu veel onzekerder met de haat zou omgaan. Ik zou veel minder sterk in mijn schoenen hebben gestaan en misschien was ik dan allang gestopt”, vertelt de blondine. “Ik denk dat ik het dan halverwege al wel had opgegeven, eerlijk gezegd.”

Please Hate Me

Negatieve aandacht is beter dan geen aandacht, lijken veel influencers tegenwoordig te denken. Een nep-tatoeage à la Jay Zwarts en Lisa Sace of twerkend in een winkelwagentje zoals Fabiola Volkers: het kan niet gek genoeg om maar aandacht te trekken. In no-time stromen de vele haatreacties en bedreigingen binnen en daarmee is het doel bereikt: ze staan in de spotlights.

Maarre, hoe is het om jong, bekend en gehaat te zijn? Hoe is het om een carrière te hebben op social media in een tijd van ongekende online haat en de vele juicechannels? In de docu Please Hate Me vertellen Fabiola Volkers, Jay Zwarts en Lisa Sace, Bella Arino, Christina Curry, Koen Kardashian, Ouassima Tajmout en Laura Ponticorvo hoe zij hiermee omgaan. De documentaire is vanaf vandaag te bekijken op Videoland.

Beeld: BrunoPress | Video: Videoland

Laatste nieuws