Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Trend alert: het kostuumgilet is terug van weggeweest

Het kostuumgilet is dé top voor de zomer.

Een pak is al jarenlang onmisbaar in onze garderobe. Met een paar hakken eronder voor een etentje of een feestje of gewoon casual met chunky sneakers: een suit is ontzettend veelzijdig. Maar we moeten toegeven, zo'n blazer is in de zomermaanden wel wat warm. Gelukkig is daar nu een waardige vervanger voor: het kostuumgilet.

Klassiek en vrouwelijk

Denk jij aan een kostuumgilet meteen aan de Avril Lavigne-days, waarin zij een giletje met een losse stropdas rockte? Snappen we. Gelukkig heeft het kostuumgilet anno 2022 een flinke glow up gekregen. No more punkrock, maar juist classy en vrouwelijk.

Zo draag je het kostuumgilet

Net zoals je een pak op veel verschillende manieren kan dragen, kun je ook met het kostuumgilet alle kanten op. Draag 'm bijvoorbeeld als onderdeel van een volledig pak à la Débora Rosa (@deborabrosa) of juist heel casual boven een wijde jeans zoals Emili Sindlev (@emilisindlev). Fan van matchende pakjes? Dan is een ensemble zoals dat van Alyssa Coscarelli (@alyssainthecity) een absolute winnaar voor jou.

Waar we het kostuumgilet in het punkrock-tijdperk nog vaak over een wit t-shirt droegen, mag je dat t-shirt dit seizoen achterwege laten. Anno 2022 dragen we het gilet namelijk gewoon dichtgeknoopt als top. Geen t-shirt? Geen probleem.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Marissa Cox (@ruerodier)

Over het algemeen zien we dat het kostuumgilet vooral op pantalons of spijkerbroeken wordt gedragen. Vind je dat nou te warm voor in de zomer? Ruil de lange broek dan in voor bijvoorbeeld een bermuda of korte broek, zoals Marissa Cox (@ruerodier). Meer een rokjespersoon? Draag een zwart gilet dan bijvoorbeeld op een zwarte satijnen mini skirt of combineer een linnen gilet met een linnen rokje. We love it.

Bron: Vogue USA | Beeld: BrunoPress, Instagram