De cropped blazer is dé trend van het moment

En zó draag je 'm.

Lees ook

Een goede oversized blazer mag wat ons betreft niet in je garderobe ontbreken. Het maakt een basic outfit net een tikkeltje specialer en ook tijdens een night out is het een absolute staple. Anno 2022 wordt de blazer echter in een nieuw jasje gestoken: de cropped blazer is namelijk helemaal hip.

Oversized blazer

Van puffer jackets tot trenchcoats en van leren jassen tot blazers: wij worden er heel blij van. Of je nu gaat shoppen, naar kantoor moet of op stap gaat – je outfit is niet compleet zonder een goede blazer. De laatste jaren was de blazer vooral in maatje oversized ontzettend populair. Over een white tee en jeans, met matching suit pants of over een little black dress: je kunt er eindeloos mee combineren.

Stukkie korter

Hoewel we zéker nog geen afscheid nemen van de oversized blazers, is er momenteel wel een ander maatje dat aan populariteit wint. De komende maanden mogen de blazers namelijk wat minder oversized en een stuk korter. Yes, de cropped blazer is dé trend van het moment.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Romee Strijd (@romeestrijd)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door AMANDA FRANZÉN (@amandafranzeen)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Alicia Roddy (@lissyroddyy)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Angelica Blick (@angelicablick)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Nadia Aboulhosn (@nadiaaboulhosn)

Combineren

Net als de traditionele blazer kun je de cropped-versie op verschillende manieren combineren. Draag ‘m met een matching broek of rok zoals Romee Strijd en Alicia Roddy of juist casual boven een jeans.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tiffany Hsu (@handinfire)

Een cropped blazer is de ideale manier om een klassiek pak een tikkeltje edgier en sexyer te maken. Draag de blazer open over een korte kanten top of juist dicht zoals Tiffany Hsu. Maak je look af met een red lip en je favoriete handtas en je bent ready for the night.

Bron: Instagram | Beeld: BrunoPress, Instagram

Laatste nieuws

Zie ook