Spicy en stijlvol: een korset is het item om in je garderobe te hebben

Het korset is here to stay.

Lees ook

Door series als Bridgerton hullen we ons steeds vaker in kleding van vroeger. Het korset is hier een goed voorbeeld van. Deze keer dragen we het niet over lange japonnen, maar stijlen we het net als de influencers op Instagram: kleurrijk, sexy en geschikt voor de zon!

Fleurig en floral

Hoewel het buiten nog behoorlijk grauw is, betekent dat niet dat we niet kunnen vooruitblikken op de lente en zomer. En ja – bij zonneschijn en lenteweer horen natuurlijk de nodige florals… Groundbreaking, we know. Influencer Nadia Aboulhosn matcht haar korset niet alleen met een Y2K-inspired handtas, maar ook met haar omgeving. Ook Alicia Roddy gaat voor een fleurige outfit in frisgroen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nadia Aboulhosn (@nadiaaboulhosn)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alicia Roddy (@lissyroddyy)

Paolo Mathé gaat voor kleur in een oranje korset op baggy denim. Zo laat ze zien hoe een korset ook heel geschikt is voor een casual outfit. Cynthia Andrews geeft ons daarnaast gigantische summer envy met haar gele jurk met ingebouwde bustier. Perfect voor een romantische date in de zon – of om te flaneren op een terrasje, toch?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cynthia Andrew (@simplycyn)

Laagjes

Ook zijn korsetten en bustiers natuurlijk heel geschikt als outerwearLayer it up met een t-shirt of mooie blouse onder je korset zoals Alyssa Corcarelli of Brittany Nashville. Geschikt voor een avondje uit, of als power-outfit bij die belangrijke presentatie – bijvoorbeeld met een goede blazer erover.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by alyssa coscarelli (@alyssainthecity)

Oké, mogen we dit strikt genomen een korset noemen? Wij vinden het close enough, en dus zetten we ook deze outfit met een moderne (letterlijke) twist op het korset op onze lijst. Tiffany Hsu draagt hier een look van Bottega Veneta met een lange wollen jas, waarover een strakke groene riem zich als een korset rond haar lichaam wikkelt.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tiffany Hsu (@handinfire)

Denim up

Net zoals Paolo Mathé, combineren ook Aleali May en Raeann Langas hun korsetten met denim – alleen zij gaan hier nog een stapje verder mee. Aleali kiest namelijk voor een edgy look met een body van zwart mesh en een matchende baggy jeans van modehuis Mugler.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Aleali (uh•lay•lee) (@alealimay)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rae Everyday (@raeannlangas)

Raeann Langas gaat nóg een stapje verder, en kiest voor een double denim outfit met een korset in donkerblauw denim. De luipaardprint laarsjes en het leren jasje maken het geheel af.

Kortom: korsetten zijn allang niet meer zo restrictive en onmogelijk als we ze kennen uit de modegeschiedenis. Van vrolijke kleuren tot stijlvol zwart en van casual laagjes tot zakelijke power-outfit: het korset is here to stay.

Bron: Marie Claire | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook