Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Fan van true crime? Conversations with a Killer: The John Wayne Gacy Tapes staat nú op Netflix

Creepy!

Documentaires als Don't F*ck With Cats en Making a Murderer worden massaal bekeken. Netflix komt nu met een nieuwe true crime documentaire van dezelfde maker als die van Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes. We hebben het over de gloednieuwe docu Conversations with a Killer: The John Wayne Gacy Tapes, die nú op Netflix staat.

Seriemoordenaar

De true crime documentaire gaat over – de naam zegt het al – een moordenaar. Maar niet zomaar eentje, want deze seriemoordenaar staat ook wel bekend als The Killer Clown. John Wayne Gacy werd voor maar liefst 33 moorden schuldig bevonden en is in de jaren 70 daarvoor geëxecuteerd.

In de docureeks horen we nog niet eerder getoonde audio van Gacy in gesprek met zijn verdedigingsteam. Ook horen we agenten die lichamen opgraven uit de kruipruimte van het huis van Gacy. Creepy, right? De serie bestaat uit drie delen, waarin we alles te weten komen over de gruwelijke misdagen van de moordenaar. Durf jij het aan?

Ted Bundy vs Gacy

De regisseur van de serie, Joe Berlinger, ziet grote gelijkenissen tussen John Wayne Gacy en andere moordenaar Ted Bundy. "De lessen van Bundy en Gacy kunnen niet genoeg benadrukt worden. Alleen omdat iemand er op een bepaalde manier uitziet en zich op een bepaalde manier gedraagt, betekent dat nog niet dat je hem moet vertrouwen. Ik denk dat we als samenleving de misvatting hebben dat seriemoordenaars zich 100 procent van de tijd voordoen als slechte, rare, lelijke, afstotelijke mensen. […] Ik bedoel, in godsnaam, Gacy was een Democratische districtsleider. Hij wreef ellebogen met Rosalynn Carter. Hij was de buurjongen die alle feestjes organiseerde. Dus, voor mij, is dat een belangrijke les voor de volgende generatie", aldus de regisseur.

Bron: Filmvandaag, Tyla | Beeld: YouTube, Netflix