Wil je zien: Netflix komt met een nieuwe true crime film

De documentaire is gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Lees ook

Documentaires als Don't F*ck With Cats en Making a Murderer zijn razend populair. Echter is er al een tijdje geen goede true crime documentaire meer op de streamingsdienst verschenen. Tot nu, want Netflix komt met een nieuwe true crime documentaire en die wil je gegarandeerd aan je kijklijst toevoegen.

Ontvoering

De zogeheten documentaire Believe me: The Abduction of Lisa McVey staat nu namelijk op Netflix. Deze film bestaat al een tijdje, maar staat dus pas sinds kort op de streamingsdienst. Waar de film over gaat?

De 17-jarige Lisa McVey woont in Florida en wordt op een dag in 1984 ontvoerd. 26 uur lang wordt ze verkracht en getraumatiseerd door een beruchte seriemoordenaar, Bobby Joe Long. Uiteindelijk weet Lisa te ontsnappen doormiddel van omgekeerde psychologie. Maar eenmaal terug thuis, lijkt niemand haar te geloven. Alles wordt door iedereen in twijfel getrokken, behalve door één detective.

Waargebeurd

Hoe heftig dit verhaal ook klinkt, het is helaas daadwerkelijk gebeurd en gebaseerd op een echt verhaal. Lisa is in 1984 echt ontvoerd en wist te ontsnappen door haar ontvoerder wijs te maken dat ze de verzorger van haar zieke vader was. Hierdoor liet Bobby haar gaan en werd ze geblinddoekt naar huis gebracht. Lisa wist stiekem bewijs achter te laten, waardoor Bobby niet lang na de ontvoering werd opgepakt.

Brrr… Wij krijgen al rillingen na zien van de spannende trailer. Bekijk deze hieronder.

Bron: NSMBL | Beeld: Believe me

Laatste nieuws

Zie ook