7 manieren om je haar sneller te laten groeien

Zo zorg je ervoor dat je snel lange manen hebt.

Lees ook

Ben je onlangs bij de kapper geweest en is je haar nét iets te kort geknipt? Of ben je sowieso niet gezegend met haar dat snel groeit? Er zijn gelukkig meerdere dingen die je kunt doen om je haargroei te bevorderen. Wij zetten er een paar voor je op een rij. Hello long locks!

1. Breng wekelijks een haarmasker aan

Veel haarmaskers zijn verreikt met essentiële vetzuren. Dat zorgt ervoor dat je haar sterker wordt en sneller gaat groeien. Wekelijks een maskertje doet dus wonderen voor je haar.

2. Let op je voeding

Voor sterk haar dat goed groeit is je voeding van belang. Wie de juiste vetten binnenkrijgt, zorgt ervoor dat diens haren van binnenuit worden gevoed. Kies voor voedingsmiddelen die genoeg proteïne bevatten, bijvoorbeeld vis, fruit, eieren, bonen en producten met volkoren granen. You are what you eat! 

3. Vermijd hitte

Je wilt het waarschijnlijk niet horen, maar hitte is natuurlijk niet bepaald your hair’s best friend. Kies er daarom zo vaak mogelijk voor om je styling tools even in de la te laten liggen en laat je haar natuurlijk opdrogen. Je zult ziet dat dat de groei bevordert! Wil je wel per se een look met krullen maken? Dan kun je prima voor een hittevrije optie kiezen, bijvoorbeeld papillotten.

4. Was je haar niet te vaak

Je haar en je hoofdhuid bevatten veel natuurlijke oliën die je haar sterk houden en ervoor zorgen dat het groeit. Wanneer je je haar wast, wordt het ‘gestript’ van die oliën. Dit is eens in de paar dagen nodig, maar hoeft niet te vaak. Hoe vaker je je haar wast, hoe meer kans je hebt dat het té veel olie gaat produceren en juist alleen maar vettig aanvoelt. Door voor de gulden middenweg te kiezen, zorg je ervoor dat je haar schoon blijft én lekker door kan groeien.

5. Spoel je haar na met koud water

Door je haar na een douchebeurt nog even te spoelen met koud water, zorg je ervoor dat je haarschubben zich sluiten. Daardoor is je haar beter beschermd tegen wrijving en zal het minder snel afbreken. Het kan dan dus ongestoord verder groeien.

6. Koop een kussensloop van zijde of satijn

Nog een anti-afbreek-tip: een kussensloop van satijn of zijde zorgt ervoor dat je haar minder wrijving ondervindt terwijl je slaapt. Daardoor ontstaan er minder klitten en hoef je je haar dus minder vaak lang te borstelen. Je loopt minder risico op afgebroken haren en hebt dus sneller lange, gezonde lokken!

7. Drink genoeg water

Tot slot: genoeg water drinken is een must als je wilt dat je haar snel groeit. Voor snelle haargroei heb je namelijk sterk haar nodig, en laat water daar nu net goed voor zijn. Water zorgt ervoor dat je haar gehydrateerd blijft, waardoor het sterk wordt en dus snel(ler) gaat groeien. Kom maar door met dat glas!

Bron: Dingen voor Vrouwen | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook