Whut: dit is de echte leeftijd van Emily in Emily in Paris

Eindelijk weten we het écht.

Een masterdiploma in de pocket, een goede baan én verhuisd naar Parijs: Emily heeft het goed voor elkaar. Maarre, hoe oud is de Emily in Paris-hoofdrolspeelster eigenlijk?

22 jaar

Vanaf het moment dat het eerste seizoen van Emily in Paris op Netflix stond, waren wij meteen obsessed. Toch vroegen wij ons al snel af hoe oud Emily eigenlijk is in de serie. Met een masterdiploma en de nodige werkervaring om een baan in Parijs te scoren, moet je toch al wel flink in de twintig zijn.

Omdat de leeftijd van Emily nergens in het eerste seizoen wordt benoemd, besloot een journaliste het eens op de vrouw af te vragen. Enne, het antwoord was behoorlijk shocking. “Ik geloof niet dat we ooit een specifiek getal hebben genoemd over haar leeftijd, maar ik geloof dat ze net van de universiteit komt”, liet actrice Lily Collins, die Emily speelt, vorig jaar aan British Vogue weten. “Misschien is dit het eerste jaar nadat ze haar diploma heeft gehaald. Dus ik denk dat ze rond de 22 jaar is.”

Toch wat te jong

Uhm, pardon? Een 22-jarige die een masterdiploma heeft gehaald en de nodige werkervaring heeft om een goede baan in Parijs in de wacht te slepen? That seems to good to be true… Enne, dat is het ook. Niet lang na dat interview met de Britse Vogue moest Lily haar woorden terugnemen. Op Twitter deed ze dat op een ludieke manier, met een GIF van Emily die nogal verward kijkt. “Emily die naar mij kijkt wanneer ik haar leeftijd verkeerd heb”, schreef Lily. “Sorry girl. Ja mag dan geen 22 jaar zijn, maar ik moet het zeggen – je gedraagt je soms wel zo!!”

Eindelijk antwoord

Oké, Emily is dus geen 22 jaar. Dat is wel duidelijk. Maarre, hoe oud is ze dan wel? Gelukkig geeft het tweede seizoen (dat vanaf nu op Netflix staat, yay!) van Emily in Paris antwoord op die vraag.

In de derde aflevering van het nieuwe seizoen organiseren haar vrienden en collega's een birthday party voor Emily. Terwijl ze zich voorbereidt op de festivities, krijgt de birthday girl talloze berichten met verjaardagswensen van haar Instagram-volgers. Het Vaga-Jeune account deelt haar leeftijd met de hele wereld: “29 years Jeune! Gefeliciteerd @emilyinparis.” Ahhh, dat klinkt al een stuk realistischer!

Bron: Elle | Beeld: Emily in Paris

Laatste nieuws