Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Olcay Gulsen uit de kleren voor het goede doel: ‘Echt verschrikkelijk eng’

Grazia sprak met Olcay over haar 'doodenge' deelname aan For One Night Only.

Olcay Gulsen

Een choreo opvoeren, uit de kleren gaan en dat allemaal voor het goede doel. Het was voor Olcay Gulsen even slikken, maar uiteindelijk de moeite (en angsten) dubbel en dwars waard. Grazia belde met Olcay om haar alles te vragen over haar rol in het Net5-programma For One Night Only, waarin negen BN'ers kanker bespreekbaar maken en laten zien hoe je zelfonderzoek kunt doen.

For One Night Only

In For One Night Only voeren verschillende bekende Nederlanders eenmalig een striptease-act op om aandacht te vragen voor de vroege opsporing van kanker. Ook Olcay werd gestrikt voor deze show en dat kwam volgens de presentatrice niet als een verrassing.

"Ik werd gevraagd voor mijn deelname en ik heb toen meteen ja gezegd. Dat was ook omdat ik toen middenin het traject met Ruud zat, die begin dit jaar de diagnose darmkanker kreeg", vertelt Olcay over haar grote liefde Ruud de Wild, die dit jaar daardoor meerdere malen onder het mes ging. "Het is een onderwerp waar ik dit jaar heel veel mee bezig ben geweest", stelt Olcay dan ook.

Extra beladen

Het vroegtijdig opsporen van kanker is dit jaar ook het onderwerp van de striptease-show. "Dat komt gewoon heel dichtbij, omdat dat precies is wat er ook met Ruud is gebeurd. Als we een half jaar later waren geweest, dan was het misschien heel anders afgelopen."

Het voorbereiden van de show was voor Olcay dan ook behoorlijk beladen. "Het is heel persoonlijk voor mij, maar ook andere deelnemers hebben te maken gehad met kanker, dat maakt het gewoon extra emotioneel." Al wil de presentatrice benadrukken dat het ook niet alleen maar serieus is geweest. "Er zit ook een dikke lach op hoor, we hebben zoveel lol gehad met elkaar."

Houten klaas

Want jawel, de deelnemers in For One Night Only geven zich letterlijk en figuurlijk bloot. Al is dat niet iets waar Olcay moeite mee heeft. De presentatrice heeft naar eigen zeggen totaal geen ritmegevoel en kon zich vooral druk maken om de uitgebreide choreo die ze moest voorbereiden. "Ik ben echt een houten klaas, ik heb nul gevoel voor ritme", lacht Olcay. "Ik denk: we hebben allemaal een lichaam. Daar doe ik niet zo moeilijk over."

Olcay, die tijdens het belletje de show al achter de rug heeft, kan maar één ding zeggen over het verloop van de avond. "Het was echt doodeng. Echt zó verschrikkelijk eng", roept ze stellig. Maar volgens de presentatrice absoluut het kijken waard, vooral vanwege de belangrijke boodschap.

"Je krijgt de reis naar de show als een soort documentaire te zien. Met uiteraard onze show in het theater", legt Olcay uit. "Ook krijg je handige informatie over hoe, hoe vaak en waar je jezelf moet checken op kanker. Met de nadruk op het vroegtijdig opsporen van de ziekte, om zo je overlevingskans te vergroten."

For One Night Only is Powered by LINDA. en tot stand gekomen in samenwerking met KWF; op 11 november om 20.30 uur op Net5 te zien.

Misschien ook voor jou:
Olcay Gulsen over deelname For One Night Only: 'Ruud moest enorm lachen'
Showbizz
  • For One Night Only