Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Yikes: zo vaak zou je je oortjes moeten schoonmaken

Spoiler: het is vaker dan je denkt.

Bella Hadid

Er gaat geen dag voorbij dat we niet naar muziek luisteren. Onze oordopjes en wij zijn dan ook onafscheidelijk. Maarre, het schoonmaken van de oortjes is toch vaak een klusje dat naar morgen verschoven wordt. En dat terwijl je je oortjes vaker moet schoonmaken dan je denkt. Oeps...

Oorsmeer

In de trein, in het vliegtuig, naar de sportschool, naar de winkel en op kantoor: onze oortjes gaan overal met ons mee naartoe. Ze zitten nog net niet aan onze oren vastgegroeid, zo vaak luisteren we naar onze favoriete hits. Maarre, wat er nogal eens bij inschiet is het schoonmaken van die witte apparaatjes. Vooral als je je bedenkt dat Apple aanraadt ze minstens één keer in de week grondig schoon te maken. Ai...

Eigenlijk is het natuurlijk best logisch dat je oortjes binnen een week behoorlijk smerig worden. Je stopt ze namelijk in je oren, waar zich naar verloop van tijd flink wat oorsmeer gaat nestelen. Maar daar blijft het niet bij. Je legt je oortjes immers ook op allerlei plekken neer, zoals in je (sport)tas, in je jaszak en op je bureau. Ook niet geheel bacterievrij allemaal. Hoog tijd dus om je oortjes eens een goede schoonmaakbeurt te geven. Maarre, hoe pak je dat eigenlijk aan?

Schoonmaken

Het enige wat je nodig hebt voor het schoonmaken van je oortjes is een wattenstaafje of tandenstoker en een droge, pluisvrije doek. Maak eerst met deze doek de buitenkant van je oortjes schoon. Vervolgens haal je met een wattenstaafje of tandenstoker de viezigheid op de speakers weg. Veeg hier nog eens met de doek overheen en je oortjes zijn weer squeaky clean.

Zijn je oortjes toch nog vies? Dan kun je ze ook schoonmaken met wat alcohol, het liefst 70%. Dep wat alcohol op een wattenstaafje of wattenschijfje en veeg hier voorzichtig mee over de apparaatjes. Zorg er wel voor dat het wattenstaafje of -schijfje niet te nat is, want daar worden je oortjes niet heel blij van.

Misschien ook voor jou:
Spotify combineert astrologie en muziek met speciale audiohoroscoop
Lifestyle
  • CosmoGirl!
  • BrunoPress