Iehk: het uitlenen van je oordopjes is dus een héél slecht idee

Dít wisten we nog niet!

We zijn meestal niet de moeilijkste als het gaat om oordopjes uitlenen aan iemand die geluidtechnisch omhoog zit. Maar dit blijkt niet een goed idee te zijn…

Uitlenen

We hebben het hier dan natuurlijk over oordopjes voor geluid. Is je collega haar oordopjes vergeten, of wil je vriend een film terugkijken via zijn tablet? Nou dan mogen ze zonder moeite die van jou even gebruiken.

Maar weet je eigenlijk wel welke gevolgen dit met zich meebrengt? We beloven je alvast, dat nadat je dit bericht hebt gelezen, je nooit meer je oordopjes wil uitlenen aan iemand anders.

Lees ook: Shocking: jongen overleden door oordopjes

Bacteriën

Uit nieuw onderzoek is namelijk gebleken hoe vies het eigenlijk is om je oordopjes te delen met andere mensen. Waarom dan? Nou, het oorsmeer in je oren is niet alleen plakkerig en onplezierig, het bevat ook nog eens heel veel bacteriën.

Op het moment dat de oordopjes je oren afsluiten, komen er door de warmte alleen maar meer bacteriën bij. Deze bacteriën gaan dan zo lekker aan het oordopje vastzitten, en komen dan logischerwijs ook in de oren terecht van de volgende gebruiker, en weer omgekeerd. Bah!

Lees ook: Oei! Zo gevaarlijk is het dus als je je bluetooth aan laat staan

Het paradijs voor bacteriën

Daarnaast liggen onze oordopjes vaak op allerlei oppervlakten die ook weer bacteriën bevatten, zoals op onze bureaus, in onze tassen en ga zo maar verder. Ze worden dus overal blootgesteld aan bacteriën.

Als we weer even terug gaan naar de oren waarin ze gestopt worden, kunnen we je ook vertellen dat ieders oorsmeer is opgebouwd uit een hele unieke bacterie-samenstelling. Als iemand anders vervolgens het oordopje met jouw bacteriën in zijn of haar oor doet, krijgt diegene dus ook jouw bacteriën in het oorsmeer. De samenstelling van bacteriën in de oren wordt dan verdubbeld!

Lees ook: Viral: Man bedenkt geniale hack voor iPhone oordopjes

De consequenties

De gevolgen die dit met zich meebrengt kun je vast al raden. Het delen van oordopjes kan flinke oorontstekingen met zich meebrengen. Daarnaast kun je ook last krijgen van schimmelinfecties en mee-eters in je oren. Zelfs als je geen smetvrees hebt word je toch misselijk van dit nieuws? Nooit meer doen dus!

Bron: Look Magazine | Beeld: BSR

Laatste nieuws