Tabitha blikt terug op intense bevalling

'Het wordt omschreven als drie marathons lopen.'

Lees ook

Het is alweer ruim twee maanden geleden dat Tabitha beviel van dochtertje Imaya. Inmiddels zijn de dagen van de zangeres gevuld met luiers verschonen, flesjes geven en natuurlijk heel veel knuffelen. Maar ze is nog niet vergeten hoe intens de bevalling was, schrijft ze bij een prachtige foto van enkele momenten daarvoor.

Laatste kracht

“Vergeten pijn”, begint Tabitha haar verhaal. Op Instagram plaatst ze een prachtige zwart-witfoto van tijdens de bevalling. “Het is alweer langer dan twee maanden geleden dat ik beviel van Imaya. Ondanks dat dit de meest intense ervaring was, kijk ik erop terug met een vol hart met liefde.”

“Ik merk dat ik stiekem soms terug wil naar het gevoel dat ik ervaarde toen ik mijn laatste kracht gebruikte om haar eruit te persen en haar vervolgens in mijn armen mocht sluiten”, gaat Tabitha verder. Een gevoel dat wordt omschreven als drie marathons lopen, verklaart ze. “Dat is hoeveel energie een vrouw kan verbruiken tijdens een bevalling en voor mij heeft dat zeker zo gevoeld.”

Time-out

De intense bevalling heeft Tabitha duidelijk flink wat kracht gekost, dat is wel duidelijk. Toch is ze inmiddels weer helemaal up and running, vertelt ze. “Zonder dat ik er erg in had ben ik de afgelopen weken toch steeds meer gaan doen in huis… Toch even een dagje naar kantoor… Toch nog even uitpakken en in elkaar zetten en tussen dat alles door borstvoeding geven”, aldus de zangeres. Bij het borstvoeding geven, wordt ook nog eens een derde van je energie opgezogen door je kleine mensje, weet ze verder te vertellen. “En zonder dat je er erg in hebt, ben je volop aan het rennen en doen en is je eeuwige rol als werkende moeder ingegaan.”

Toch pakt de zangeres geregeld een momentje voor zichzelf. “Op de rem trappen had ik vroeger veel moeite mee, maar een time-out is nu zo ingepland voor het welzijn van mijzelf en mijn gezin”, vertelt ze openhartig. “Tijd om op te laden.”

Lieve reacties

Onder de foto kan Tabitha rekenen op veel lieve reacties van haar volgers. “Mooi”, “Prachtig” en “Schitterend, wat een mooie balans”, klinkt het in de comments. “En dat is zo sterk ook, dat je een time-out durft in te plannen”, reageert een volger.

De zangeres raakt een gevoelige snaar bij een andere volger: “Goed dat je nu wel op tijd op de rem drukt en zegt: 'Ho even.' Stoppen is supersterk. Ik leer dat nu ook en zeg je eerlijk, ik vind het supermoeilijk.”

Beeld: BrunoPress, Instagram

Laatste nieuws

Zie ook