Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Anne en Esther Vedder: 'Stilzitten is niet onze sterkste kant'

In hun nieuwste column vertellen Anne en Esther over een heel spannend internationaal project.

Column Vedder & Vedder

Anne en Esther Vedder (32) zijn de succesvolle ondernemers achter het sieradenmerk Vedder & Vedder. De Nijkerkse tweeling werkt inmiddels samen met grote namen als Chantal Janzen en Sylvie Meis.

Nieuwe armbanden

"Stilzitten is niet onze sterkste kant, dus we hebben het alweer weken druk met lanceringen, meetings, trips en voorbereidingen. En als we even stilzitten, op het strand bijvoorbeeld, ontstaat er wel weer een idee dat dan al snel werkelijkheid wordt... We nemen je even mee naar weer een week uit ons twin life.

Vorige week lanceerden we de Whitney Woven Bracelets. Een superleuke gewoven herstelbare armband in meerdere kleurstellingen, die je kunt personaliseren met namen. Past precies in ons straatje natuurlijk. En helemaal leuk voor de zomer! Op het moment van lanceren barstten de bestellingen los. Een van de kleuren was na twee uur al uitverkocht, dus je kunt je voorstellen dat ons atelier op volle toeren draaide. Weer een reden voor taart en wat bubbels op de vrijdagmiddag. Trots op ons team! Alle orders klaar en weer op tijd de deur uit."

Zomers idee

"Hoe meer de zon doorkwam, hoe meer wij ook merkten dat we met die zomerse gedachte aan het ontwerpen en designen waren. Wij zijn zelf échte zonaanbidders. Geen wonder dus dat terwijl we samen op het strand een werkmeeting hadden (wij werken echt óveral), het idee ontstond om Fedora-hoeden te maken in Vedder & Vedder-style. Met initialen, ja! Dit idee heeft inmiddels vorm gekregen en is vanaf deze week al verkrijgbaar. Deze hoeden gaan overal met ons mee naartoe, wij kunnen niet meer zonder. Elke maand lanceren we een product in het thema van 'Golden Women'. We starten natuurlijk met de queen van Saint-Tropez: Brigitte Bardot."

Internationaal project

"Ondertussen zijn we ook alweer maanden bezig met een heel groot internationaal project. Iets in de trant van dromen, visualiseren, geloven en uitkomen. Juist, zo eentje dus. Heel groot. Er gaat geen dag voorbij dat een van ons niet aan de ander vraagt: "Is het gewoon waar? Gaat dit echt gebeuren?" The answer is YES! We zijn in ieder geval al heel druk met de voorbereidingen, zoom calls, meetings op kantoor en in het buitenland."

"Top secret meeting"

Tripje naar Londen

"Voor dit grote project hebben we deze week een meeting gehad in Londen. Dat is bij ons trouwens ook echt iets typisch: wij geven nog steeds de voorkeur aan persoonlijke meetings, face-to-face. Wellicht dat dit ook te maken heeft met ons bedrijf, ons merk, onze passie en ons karakter. Alles wat we maken is natuurlijk zo persoonlijk, zo eigen, heeft een eigen verhaal en is uniek. Wij hebben dat ook met mensen. We vinden het altijd leuk om te weten met wie we te maken hebben en wie de personen zijn met wie we werken. De meeting was meer dan geslaagd en dat hebben we in Londen – wát een heerlijke stad is dat toch – natuurlijk ook even gevierd a deux. We hebben heerlijk gegeten in de net geopende Nobu – Anne heeft een soort gave om altijd bij de nét geopende hotspots waar ook ter wereld een tafel te regelen – wat echt niet normaal leuk en lekker was. Verder hebben we nog veel meer pinch me-momentjes gehad: "Is this really happening?!" Ook hebben we flink wat bubbles getoast op het antwoord daarop: "Yes, it is!". Binnenkort meer hierover, to be continued..."

Goodies voor de mannen

"Na het grote succes van onze eerste mannencollectie, kon een vervolg natuurlijk niet uitblijven. Dus stond er een mannencampagne-shoot op de agenda. Die is best goed gelukt, vonden wij. De collectie is echt weer eentje om trots op te zijn. In de mannencollectie shop je kettingen en armbanden die je kunt personaliseren met initialen, vingerafdrukken en handgeschreven teksten. Een superleuk Vaderdagcadeau, maar natuurlijk ook voor je boyfriend, man, oom, neef, zoon of BFF."

Vroege work-outs

"We blijven nog steeds zoveel mogelijk sporten. Drie keer in de week staan we extra vroeg op en gaan we knallen. Even ons hoofd leegmaken van de drukke agenda's. Ook houden we ons lichaam zo in shape, met al die gezellige work én private diners en lunches."

Teambuilding

"Onze tweewekelijkse team lunch stond natuurlijk ook weer op de agenda. Zo gezellig en leuk om elkaar dan even buiten kantoor te spreken en bij te kletsen. Nu de zon weer lekker schijnt, kunnen we binnenkort ook met het team gaan varen in de Vedder & Vedder-boot. We groeien nog steeds zo enorm hard – en we werken allemaal super hard – dus we proberen echt tijd vrij te maken voor de teambuilding onderling."

"Teambuilding"
Misschien ook voor jou:
Anne en Esther Vedder: 'Familie is voor ons heel belangrijk'
Columns
  • Sarah Terschegget