Kim Kötter openhartig over verleden: ‘Ik werd gechanteerd, gepest en gekleineerd’ 

'Toen ik van havo-vwo werd teruggezet naar mavo, was ik de nerd van de klas.'

Kim Kötter brengt binnenkort haar biografie Niet het mooiste meisje van de klas uit. In dit boek praat ze openhartig over haar carrière, de liefde, dingen die niemand weet en nog veel meer. In gesprek met Beau Monde licht Kim alvast een tipje van de sluier op.

Biografie

Kim brengt binnenkort haar biografie Niet het mooiste meisje van de klas uit, maar hoe kwam ze eigenlijk op dit idee? “In de week dat we bekendmaakten dat er een soort van wonder gebeurd was en ik zwanger was, kreeg ik van vijf verschillende uitgeverijen aanvragen voor vijf verschillende boeken”, deelt Kim met Beau Monde.

“Ik ben gaan praten met de uitgeverij die me het meest vrij zou laten, en zei dat ik wilde werken met iemand die mij goed kent.” Voor Kim was dat Eddy van der Ley. Hij schreef onder anderen samen met Gertjan Verbeek de voetbalbiografie Recht voor z’n raap.

“Ik sprak in Loosdrecht met Eddy af, aan het water, koffietje erbij. Al pratend kwamen we tot de conclusie dat we het verhaal over het faalangstige meisje uit Twente moesten schrijven. Die veel heeft meegemaakt, dingen die niemand weet, maar toch uitgroeide tot een zelfverzekerde, succesvolle vrouw.”

Wat niemand weet

Hoewel Kim altijd heel openhartig is over haar carrière en privéleven zijn er nog steeds veel dingen die we niet van Kim weten. Zo zal ze in haar biografie meer vertellen over haar familiehistorie, maar ook over haar moeilijke middelbareschooltijd. “Toen ik van havo-vwo werd teruggezet naar mavo, was ik de nerd van de klas. Ik werd gechanteerd, gepest en gekleineerd.”

“En wat ik heb meegemaakt in Parijs en Milaan toen ik mijn eigen modellenbureau had… Opdringerige mannen, stalkers, machtige heren die menen recht op je te hebben; ik ben ooit ontsnapt aan aanranding, ontkwam net op tijd in een servicelift. Of de vele bijzondere mensen die ik heb ontmoet, over wie ik nooit heb gepraat. Uit bescheidenheid, maar ook omdat ik dacht dat mensen me niet zouden geloven. Daar ben ik echt Twents in.”

In de nieuwste Beau Monde blikt Kim terug op haar zwangerschap, de liefde en haar carrière. Morgen in de winkel.

Bron: Beau Monde (Sandra ten Brink) | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws