Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Melissa Drost uit kritiek op 'truttige' rol in GTST

'Het was alleen maar theezetten, de was opvouwen en huilen.'

Melissa Drost

Melissa Drost nam voor een lange tijd de rol van Sjors Langeveld in Goede Tijden Slechte Tijden op zich. Hoewel de actrice dit enorm leuk vond, uit ze ook flink wat kritiek op haar rol. Want zo tuttig als haar personage is Melissa in real life helemaal niet.

Veilige rollen

In gesprek met Özcan Akyol in zijn eigen programma De Geknipte Gast vertelt Melissa over de rollen die zij regelmatig aangewezen krijgt. Zo speelde ze Juf Roos en Sjors – twee rollen die Melissa als 'veilig' bestempelt.

"Het zijn twee totaal verschillende werelden. Ik word vaak gekozen voor dat soort veilige rollen. Misschien door mijn voorkomen. Ik snap het ergens wel, maar het is wel jammer dat je in Nederland zo gauw in zo'n hokje zit en daar nooit meer uitkomt", vertel de actrice openhartig.

Truttige rollen

Zo beschrijft ze haar rol in GTST als "een truttige rol", iets wat haar op den duur tegen ging staan. "Het was alleen maar theezetten, de was opvouwen en huilen."

Hoewel haar voorkomen bij deze rollen past, komt haar innerlijk en achtergrond absoluut niet overeen met deze personages. Zo vertelt ze dat ze uit een bijstandsgezin komt. Tijdens haar jeugd was haar vader zwaar depressief, en probeerde haar moeder rond te komen door zwart geld te verdienen. "Er was echt heel weinig geld. Ze maakte onze kleding zelf." Heftig!

Misschien ook voor jou:
Melissa Drost weer gelukkig in de liefde
Showbizz
  • De Geknipte Gast
  • BrunoPress, Instagram