Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Sunnery James over relatie met Doutzen tijdens lockdown: 'Deze periode was belangrijk voor ons'

De dj vertelt openhartig over het effect van de lockdown op zijn relatie.

Doutzen Sunnery corona

Sunnery James en Doutzen Kroes zagen elkaar door de coronacrisis meer dan ooit. Waar de twee voorheen heel de wereld over vlogen, zaten ze vanwege de lockdown samen aan huis gekluisterd. En dit deed volgens de dj veel goeds voor hun relatie.

Gekkenwerk

In gesprek met Kaj Gorgels in de podcast Effe Relativeren vertelt Sunnery openhartig over zijn ervaringen tijdens de coronacrisis. Voordat er sprake was van een pandemie, reisden Doutzen en Sunnery beiden de hele wereld over. Zij als model, hij als dj. Daarnaast zijn de twee ook nog ouders van twee kinderen. Hoe deden ze dat toch?

"We hebben het al die tijd ‘onder controle’ gehad. We hadden wel een balans en wisten hoeveel tijd we voor ons gezin wilden en hoeveel tijd we wilden reizen. Het was goed gemanaged", zegt Sunnery. Nu ziet hij echter in dat het gekkenwerk was. "In de drukste periode was ik een weekje thuis en daarna weer twee weken weg. Als ik geluk had, was je tien dagen thuis. Dus we waren nooit een maand samen. Nooit."

Spirituele gesprekken

Toen kwam de lockdown en zag hun leven er in één klap heel anders uit. Van elkaar weinig zien, naar elkaar iedere dag zien. "In het begin lachten we erom en zeiden we: nou nu gaan we het meemaken hé", lacht hij. "Maar ik moet zeggen dat het voor onze relatie misschien wel het beste ooit is geweest. Niet dat we een slechte relatie hadden, maar opeens ben je samen en besef je hoe leuk je het samen hebt. Misschien ook omdat we het jarenlang niet gehad hebben, maar we genieten echt van thuis zijn."

"We hebben leuke gesprekken, schaken met elkaar, drinken wijntjes… Maar ook diepe gesprekken waarin we dingen spiritueel onderzoeken. Het kwam heel erg naar elkaar toe. We vinden elkaar steeds meer", zegt hij. "Ik denk dat deze periode voor ons heel belangrijk is geweest. Om nog dieper de relatie in te gaan."

Back to normal

De dj realiseert zich dat hij lang een leven heeft geleid waarin hij probeerde na te streven wat er van hem werd verwacht. "Ik heb mezelf er nooit in verloren, maar onbewust word je toch beïnvloed door wat er om je heen gebeurt. Dat is niet altijd erg. Maar op momenten als deze heb je de tijd, en ik denk dat je die tijd moet pakken, om naar binnen te gaan en te kijken wat je echt prikkelt en wat je echt wil."

Voor hem is duidelijk geworden wat hij wil. "Ik merk dat dat voor mij niet het luxeleventje is en wat ik allemaal gezien heb. Het is voor mij misschien makkelijk praten, omdát ik het allemaal gezien heb, maar ik ben erachter gekomen dat dat voor mij af en toe leuk is. Ik ambieer niet dat leven", legt hij uit. "Het geeft heel veel rust om te genieten van mijn kinderen en vader te zijn. Die balans is voor mij heel belangrijk."

Hij wil dan ook zeker niet terug naar zijn 'oude' leven zodra die mogelijkheid er weer is. "Ik wil dolgraag draaien, dat is een passie en dat ga ik nooit loslaten. Maar de manier waarop ik het ingericht had, gaat drastisch veranderen. Thuis wordt de basis."

Het hele gesprek bekijk je hieronder.

Misschien ook voor jou:
Doutzen Kroes maakt een comeback in déze film
Showbizz
  • Effe Relativeren
  • BrunoPress
  • YouTube