Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Dít is de echte naam van Jesse Klaver

De politicus heeft eigenlijk een andere naam.

Jesse Klaver

15, 16 en 17 maart is het zover: de Tweede Kamerverkiezingen. Het is dan ook niet gek dat menig politicus de afgelopen tijd in verschillende talkshows en op televisie te zien was. Zo ook Jesse Klaver, die eigenlijk helemaal geen Jesse Klaver blijkt te heten. Wij leggen het je uit!

Jesse Klaver

Jesse Klaver is een Nederlands politicus van de partij GroenLinks. Sinds 2010 is hij Tweede Kamerlid voor GroenLinks en sinds 12 mei 2015 fractievoorzitter. De politicus staat bekend als een open boek en deelt vaak verhalen over zijn afkomst, leeftijd en verleden.

Zo weten we van Jesse dat hij een Indische moeder en een Marokkaanse vader heeft. En vanwege deze feiten hebben veel mensen zo hun vraagtekens bij de achternaam van de politicus. In een eerder Carré-debat wist Jesse echter uit te leggen hoe de vork in de steel zit.

Weglaten achternaam

"Ik ben half Marokkaans, ja. Ik ben zonder mijn vader opgegroeid, dus ik heb niet heel veel van die cultuur meegekregen", begon Jesse zijn verhaal. "Op Internet zie je nu steeds vaker dat mensen voorbijkomen die twijfelen over of mijn naam wel echt Jesse Klaver is. Ik heb mijn moeders achternaam. Ik ken mijn vader niet, dat is allemaal prima, maar dit is mijn echte naam: Jesse Feras Klaver."

Hoewel de politicus de vraagtekens rondom zijn achternaam kan begrijpen, vindt hij enorm jammer dat mensen denken dat hij hierover zou liegen. Aan BNR Radio vertelde Jesse: "Dat de suggestie wordt gewekt dat ik zou liegen, vind ik zo bizar. Hoe komt het in je op om het te denken?” Ook wilde de politicus tijdens dit interview benadrukken dat hij zich absoluut niet schaamt voor zijn achternaam.

"Dat is dus echt de grootste hoax ever, dat is totale onzin. Laat ik dat nou maar ook gelijk de wereld uit helpen, voor de mensen daarin doorgaan." Aha!

Misschien ook voor jou:
Real life: 'Ik wil niet dat ze denken: ze ziet er leuk uit, dus ze heeft geen inhoud'
Showbizz
  • RTL, BNR
  • BrunoPress