Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Temptations Denise en Marco openhartig over rumoerige periode: ‘Er is nooit sprake geweest van een break’

"Ik heb nooit getwijfeld tussen Tahira of Denise", deelt Marco.

Marco en Denise

Het Temptation-avontuur van Marco en Denise eindigde niet helemaal zoals ze hadden gehoopt. Zo liep hun relatie een flinke deuk op, nadat Marco één keer met Tahira zoende. Inmiddels is het stel een paar maanden verder en hebben ze keihard gewerkt aan hun relatie. Hoe gaat het nu met de twee?

Contact met Tahira

Als Denise en Marco terug zijn in Nederland, appt Marco nog veel met Tahira. Hoewel Denise aangeeft dat ze daar moeite mee heeft, houdt Marco contact met haar. Iets waar hij achteraf spijt van heeft. “Denise heeft altijd tegen mij gezegd: ‘Waarom zou je nog contact met Tahira hebben? Dat klopt allemaal niet'. Ik was heel naïef en ik wilde niet naar Denise luisteren. Ik dacht gewoon: we zijn vrienden”, geeft Marco toe. “Ik had dat contact nooit aan moeten houden", blikt Marco terug.

“Ook als ik Temptation terugkijk, vind ik het pijnlijk om naar mezelf te kijken. Wat ik allemaal heb gezegd en hoe ik me heb opengesteld; dat hoort niet bij iemand die in een relatie zit. En al helemaal niet bij iemand die de volgende stap in zijn relatie wil zetten.”

Kus

Toch houdt Marco nog contact met Tahira en gaat naar haar verjaardag toe. En toen ging het mis. Er was namelijk sprake van een kus tussen Marco en Tahira, iets waar Marco vervolgens meteen spijt van heeft. “Ik dacht meteen: wat heb ik nou weer gedaan? Hoe dom ben je? En ja, ik moest het natuurlijk aan Denise gaan vertellen.”

Uiteraard ging het Marco niet in de koude kleren zitten dat hij Denise met dit nieuws veel pijn zou doen. “Het was voor mij heel moeilijk om het haar te vertellen. Ik wist dat ik haar hart hiermee ging breken, maar ik moest eerlijk zijn. Ik had haar immers ten huwelijk gevraagd. Helaas kun je nooit een geschikt moment vinden om zoiets te vertellen; Denise was er echt stuk van.”

“Mijn hart was gebroken”, deelt Denise over het moment dat Marco haar over de kus vertelt. “Ik had er geen woorden voor. Ik was zo teleurgesteld. Ik dacht: hoe kun je zoiets doen als je me net ten huwelijk hebt gevraagd?”

Eenzaam

Denise besloot vervolgens een momentje voor zichzelf te nemen. “Ik was zo boos”, deelt ze. “Natuurlijk was ze boos”, vult Marco aan. “Het kwam er toen op neer dat ik op de bank moest slapen. Ik ging ’s avonds op de bank liggen, maar ik wist dat ze in de slaapkamer helemaal alleen kapotging. Ik snapte dat ze tegen me zei: 'Donder op, ga maar op de bank slapen'. Maar ik besloot toch bij haar te slapen, want op dat moment verdiende ze het niet om alleen te zijn.”

Iets wat Denise enorm kon waarderen. “Marco zei tegen me – ook al was ik heel boos en verdrietig: ‘Ik kan je nu niet alleen laten’. Ik vond het eigenlijk heel fijn dat hij besloot naast me te gaan liggen, want ik voelde me op dat moment heel alleen."

Geen breuk

Marco en Denise besluiten vrijwel meteen dat ze aan hun relatie willen werken. Hoewel geruchten de ronde deden dat ze een break hadden ingelast, bleek overigens niets minder waar. “We zijn nooit uit elkaar geweest”, zegt Marco stellig. “We hebben het allebei zwaar gehad, maar we zijn altijd bij elkaar gebleven.” De twee hebben de afgelopen tijd dan ook keihard aan hun relatie gewerkt. “Marco is zich elke dag aan het bewijzen. Hij is superlief en attent, en ik zie ook aan zijn gezicht en aan zijn acties dat hij spijt heeft van zijn daden”, vertelt Denise.

“Weet je wat het is: mijn prioriteiten zaten gewoon niet goed. Ook voor Temptation was ik iets te veel met mezelf bezig. Door wat er gebeurd is, besef ik dat Denise echt mijn nummer één is", deelt Marco. Ook communiceren de twee nu een stuk beter met elkaar dan voor hun Temptation-deelname. “Hij bespreekt nu alles met mij”, deelt Denise. “Ja, klopt. Ik luister nu veel beter naar Denise. En ik heb wel echt geleerd dat Denise altijd gelijk heeft”, grapt Marco.

“Ik vind het fijn dat Marco nu alles met mij bespreekt. Het geeft me het gevoel dat we echt een team zijn”, vertelt Denise. “Ik bespreek nu alles met Denise; dat deed ik eerst minder", geeft Marco toe.

Vertrouwen

Hoe hun relatie op dit moment is? “Marco moet het vertrouwen nog steeds terugverdienen, maar hij bewijst zich elke dag. We werken hard aan onze relatie en ik heb het gevoel dat we alleen maar sterker zullen worden”, vertelt Denise.

En ondanks dat Marco een connectie had met Tahira, weet hij nu zeker dat zij – ook op vriendschappelijk gebied – verleden tijd is. “Ik heb nooit getwijfeld tussen Tahira of Denise. Maar na alles wat er is gebeurd, is het wel duidelijk dat ik bij Denise wil zijn. Zij is degene voor wie ik honderd procent wil gaan. Het is inmiddels alweer een tijdje geleden dat we de laatste aflevering van Temptation hebben opgenomen. We zijn samen door een storm van emoties gegaan, maar inmiddels gaat het weer goed tussen ons.”

Misschien ook voor jou:
Exclusief! Temptations Marco en Denise geven update over relatie
Showbizz
  • Temptation Island: Love or Leave