Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Julia Mekkes over daten in coronatijd: 'Het is allemaal best wel gek'

Julia en haar lover leerden elkaar kennen in coronatijd.

Julia Mekkes

Julia Mekkes is sinds een tijdje happily in love met de knappe Mischa. De twee ontmoetten elkaar in coronatijd – en dat is wel even anders dan normaal. Een drankje of een hapje in een restaurant zat er tijdens de dateperiode niet in. Grazia kletste met de dolverliefde Julia over haar dateperiode in coronatijd én wat haar Valentijnsplannen zijn.

Coronatijd

Geen drankjes buiten de deur of een weekendje weg in een grote stad. Het coronavirus gooit flink wat roet in het dateleven van veel Nederlanders. Tóch vond Julia haar liefde in deze gekke periode. De strafrechtadvocate trok de stoute schoenen aan en benaderde Mischa via een DM op Instagram, en van het een kwam het ander. De twee zijn inmiddels al een aantal maanden een happy couple.

Hoewel de twee zich absoluut niet vervelen, weet ook Julia te vertellen dat het daten in coronatijd af en toe best wel vervelend is. "Daten in coronatijd is heel bijzonder", begint Julia. "Ik ben bijvoorbeeld nog nooit met hem uiteten geweest. We zijn weleens samen in een hotel geweest, maar dan kon je ook geen gebruik maken van alle faciliteiten, dus we konden bijvoorbeeld niet naar de spa."

"Het is gewoon allemaal best wel gek. In het begin van een relatie ga je wel eens samen met iemand een weekendje weg, naar een stad of ergens winkelen, maar dat hebben we allemaal nog nooit gedaan", legt ze uit. "Het zal wel wennen zijn als dat straks allemaal weer kan. Maar juist ook weer heel erg leuk."

Leuke dingen doen

Dat de twee elkaar hebben gevonden in coronatijd is iets waar Julia enorm dankbaar voor is. De twee laten dan ook regelmatig aan elkaar weten dat ze flink boffen met hun love life. "We zeggen heel vaak tegen elkaar: 'Dat hebben we gewoon maar geflikt in coronatijd', waar iedereen het als vrijgezel heel lastig heeft en elkaar moet ontmoeten via een datingapp. Wij hebben elkaar gewoon écht gevonden."

Ondanks de strenge coronamaatregelen vermaken de twee zich nog steeds erg goed met elkaar. Zo doen Julia en haar lover regelmatig spelletjes, maken ze veel wandelingen en spoilen ze zichzelf met een lekker drankje in de avond. En tja, we geven toe. Wat kun je verder ook doen in deze periode?

Valentijnsdag

Als het dan al niet lastig genoeg is, komt de meest romantische dag van het jaar ook nog eens om de hoek kijken. Valentijnsdag is on its way. De knappe advocaat ging een samenwerking aan voor de Valentijn-collectie van Vedder & Vedder. Maar wat de twee lovebirds gaan doen op Valentijnsdag? "Tja, daar hebben we nog niet echt over nagedacht", weet Julia te vertellen. "We houden gewoon heel erg van een lekker drankje en hapje. Dat doen we eigenlijk al heel vaak, maar ik denk dat we ook op Valentijnsdag gewoon lekker gaan wandelen en eten. Je kan ook verder niet zoveel doen."

Al met al is Julia duidelijk in love. "Ik ben gewoon heel erg dankbaar dat ik Mischa heb leren kennen, en dat hij zo'n goede aanvulling is op mijn leven. Soms denk ik echt: dit is het. Dat heb ik gewoon echt met hem. Ik zie ons echt wel heel lang samen en ben enorm benieuwd wat de toekomst zal brengen." Cute.

Misschien ook voor jou:
Aha: zó leerde Julia Mekkes haar nieuwe liefde kennen
Showbizz