Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

De verdrietige reden waarom Temptations Liyah niet haar echte naam gebruikt 

Heftig!

Liyah

Liyah Park is een van de singles die meedoet aan Temptation Island: Love or Leave. Door haar deelname aan het programma staat ze momenteel volop in de spotlights, maar dat is iets wat niet altijd leuk is. Zo deelt Liyah in een openhartige post op Instagram dat een paar pestkoppen haar willen kleineren om het feit dat ze niet haar echte naam gebruikt.

Roepnaam

“Ik zie dat een aantal mensen die me niet mogen heel graag het feit willen delen dat Liyah niet mijn echte naam is, maar een roepnaam. Ik vind het jammer dat mensen dit gebruiken om me te pesten en te kleineren”, begint de single haar bericht op Instagram.

Liyah wil voorkomen dat verschillende roddels over haar naam de ronde doen, en vertelt daarom waarom ze niet haar real name gebruikt. Zo deelt ze dat ze rond haar dertiende een identiteitscrisis en een depressie had. En op een gegeven moment kwam ze tot de conclusie dat haar naam niet bij haar paste.

Naam veranderen

“Mijn naam werd altijd verkeerd geschreven en gezegd. Bijnaampjes, koosnaampjes en roepnamen waren bij mij al jaren een ding.” Liyah gaf vervolgens bij haar moeder aan dat ze zich alleen voelt en dat ze graag haar naam wil veranderen. “Ik zei: 'Mama, luister. Ik hou van mijn naam, maar het past niet bij me. Ik wil deze naam en periode zo graag achter me laten'.”

Na overleg met haar moeder en vriendinnen komt Liyah op de naam die ze nu gebruikt. “Het werd dus Liyah als roepnaam; dat is het al jaren en ik ben er trots op.”

Dat Liyah met haar moeders toestemming haar roepnaam kon veranderen betekende veel voor haar. Helemaal omdat ze naar eigen zeggen destijds een moeizame band met haar moeder had. “Het was een moment dat mijn moeder voor mij koos en daar ben ik f*cking trots op. Dat hebben we samengedaan, die dag was voor ons De Eerste Dag.”

Liyah it is

“Het heeft alsnog lang geduurd voordat ik mezelf durfde voor te stellen als Liyah, maar inmiddels zijn we al jaren verder en de meeste mensen weten niet eens beter. Ik gebruikte ook meteen de achternaam Park, want ik draag de achternaam van mijn vader niet met heel veel trots. Maar dat is een ander verhaal.”

Liyah krijgt veel lieve reacties op haar verhaal. Zo steken velen haar in de reacties een hart onder de riem. “Laat je niet gek maken”, “Veel respect voor jou” en “Trots", delen haar followers.

Ook zijn een aantal volgers benieuwd naar wat Liyahs echte naam dan is, maar die deelt ze liever niet.

Bekijk de hele post van Liyah *HIER.*

Misschien ook voor jou:
Liyah klapt uit de school over heftige scène in Temptation Island: 'Goed dat het niet is uitgezonden'
Showbizz
  • Videoland