Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Column Mascha Feoktistova: 'Ik voel me verantwoordelijk voor vrouwen die met hun lichaam worstelen'

Mascha vertelt in haar nieuwste column over haar plannen voor 2021.

Column Mascha

Mascha Feoktistova (34) is influencer en ondernemer. Ze vlogt samen met haar man Gregor op de YouTube-kanalen Beautygloss en Vloggloss en ze schreef drie boeken. In juli 2020 werd ze de moeder van dochter Mila.

Nieuw jaar, nieuwe plannen!

"Gregor en ik maken rond de jaarwisseling vaak een vision board waarop we dingen plakken die we willen doen en bereiken. Voorheen stonden daar veel reizen op die we wilden maken, maar ik vrees dat dat de komende tijd nog niet mogelijk is. Ook trouwen en een gezin hebben heeft ooit op mijn vision board gestaan, die dromen zijn allebei al uitgekomen."

"Voor komend jaar wil ik me focussen op online lesgeven over social media en ondernemen. Verder ben ik heel erg aan het kijken naar de content die ik wil gaan maken. De laatste maanden gingen mijn video’s veelal over de komst van onze dochter Mila, omdat mijn leven sinds haar geboorte zo veranderd is. Maar ik wil geen mommy vlogger worden en alleen maar video’s maken over het moederschap. Zodra de lockdown voorbij is gaat Mila drie dagen in de week naar de kinderopvang, dus kan ik me weer echt gaan richten op mijn werk, en op zoek gaan naar een goede balans met thuis."

"Een groot plan voor 2021 is verhuizen. We hebben een koophuis gevonden in Amsterdam, in het voorjaar hopen we er in te trekken. We hebben een interieurstylist ingehuurd die alles van top tot teen inricht. Eerst hebben we haar onze wensen verteld, een Pinterest board gemaakt en alle plattegronden laten zien. En toen kwam zij met moodboards voor alle kamers met alles erop en eraan: de vloeren, behang, lampen, meubels, staaltjes stof voor de gordijnen... we vonden het te gek."

Geen goede voornemens

"Goede voornemens maak ik eigenlijk nooit. Veel vrouwen gaan op 1 januari lijnen of gezonder eten. Hoewel ik best geloof dat dit voor sommigen werkt, vind ik dit geen leuke thema’s om over te communiceren naar mijn kijkers toe. Ik heb namelijk gemerkt dat veel mensen er gevoelig op reageerden. Ik voel me verantwoordelijk voor vrouwen die met hun lichaam worstelen, en daar dan door mij weer een reminder over krijgen."

"Woorden als ‘afvallen’ of ‘gezond leven’ triggeren toch iets. Ik weet nog dat ik jaren terug zelf veel was afgevallen, en comments kreeg als: ‘Nu vind ik je eigenlijk niet leuk meer, je bent nu zo’n dertien in een dozijn meisje.’ Ik vond dat bizar, maar snap ook dat het gevoelig ligt."

"Iemand heeft me een keer uitgelegd hoe het werkt: mensen vinden het lastig, omdat ’t laat zien dat diegene die afvalt heel gedisciplineerd is, en dan is het frustrerend als dat jou niet lukt. Heel interessant, maar persoonlijk wil ik die trigger liever niet zijn."

Misschien ook voor jou:
Column Mascha Feoktistova: 'Voor ons draait kerst om gezelligheid en samenzijn'
Columns
  • Nine IJff, Instagram