Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Wow: intro van Friends zou eigenlijk anders gaan

Geen gespetter in de fontein...

Friends

Wij hebben alle seizoenen van Friends minstens drie keer gezien en kunnen het intro inmiddels wel dromen. Uit volle borst zingen we I'll be there for you van The Rembrandts mee en zien we hoe Rachel, Monica, Phoebe, Ross, Chandler en Joey rondom en ín de beroemde fontein dansen. Toch is dit niet het originele intro van de sitcom. Die zag er namelijk héél anders uit.

Pilot

Net zoals veel andere nieuwe series begon ook Friends met een pilot-aflevering. Je kent 'm vast wel: de aflevering waarin Rachel Barry voor het altaar laat staan en naar Central Perk vlucht, op zoek naar haar oude vriendin Monica. En bam, dat was het begin van jarenlange tv-magie.

Wat direct opvalt bij die pilot, is dat de sitcom toen nog geen Friends heette. Nee, de serie had eerst de naam Friends Like Us. Ook leuk, maar wij zijn stiekem toch wel blij dat de makers voor de kort, maar krachtige optie zijn gegaan.

Andere intro

Enne, niet alleen had Friends al die jaren terug nog een andere naam, ook had de sitcom een héél andere intro. Nee, "I'll be there for youuuuu" zingen zat er toen nog niet in. De intro speelde zich toen af op Shiny Happy People van R.E.M.

Ook dansten onze favoriete personages toen nog niet rond en in de fontein. De intro was toen basically een montage van fragmenten uit de allereerste aflevering. We zijn misschien een beetje partijdig, maar doe ons toch maar die gekke dansjes bij de fontein. Daar worden we toch écht happy van.

Benieuwd naar de originele intro van Friends (Like Us)? Bekijk 'm hieronder:

Misschien ook voor jou:
Het kapsel van déze Friends-actrice is terug van weggeweest
Lifestyle
  • Grazia UK
  • Friends
  • YouTube