Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Dit is wat de meeste mensen doen als ze niet blij zijn met een kerstcadeau

Aiiii....

kerstcadeau

Heb jij dit jaar ook weer je uiterste best gedaan om dat ene perfecte cadeau te vinden? En ja, dan is het maar hopen dat je partner, moeder, vader, zus of broer er ook daadwerkelijk blij mee is. Toch blijkt uit onderzoek van Groupon dat wanneer we niet blij zijn met een cadeau, we dit toch bijna altijd verborgen houden voor onze dierbaren.

Grote glimlach

Uit het onderzoek blijkt dat ruim 80 procent van de 1462 ondervraagden niet bepaald eerlijk is als het cadeau eigenlijk niet in de smaak valt. En als je denkt dat die ietwat gemaakte glimlach heus wel gemeend is... Nope. Maar liefst 65 procent geeft aan te glimlachen en te zeggen hoe leuk ze het cadeau vinden, ondanks het feit dat ze er eigenlijk helemaal niet blij mee zijn. Ook is de ontvanger van het cadeau op zo’n moment in paniek aan het zoeken naar een eventuele kassabon, om zo ‘stiekem’ het cadeau na de feestdagen te kunnen ruilen.

Onbeleefd

Toch zijn deze ‘leugentjes om bestwil’ er niet voor niets. Zo gaf 54 procent van de ondervraagden aan de gevoelens van hun loved ones niet te willen kwetsen en vindt 23 procent het onbeleefd om eerlijk te zijn. Slechts 1 procent vertelt de gever van zijn of haar cadeau de waarheid.

Cadeautjes doorgeven

Vaak worden de cadeautjes weggestopt in de kast of worden ze weer aan iemand anders doorgegeven. En dat is eigenlijk zonde, want het heeft in de meeste gevallen toch aardig wat geld gekost. Ga dus altijd voor safe en kies iets waarvan je zeker weet dat diegene het cadeau geweldig gaat vinden. Of vraag om een lijstje. Uiteindelijk is de ontvanger waarschijnlijker blijer met een voorspelbaar, maar passend cadeau dan met een mislukte verrassing.

Misschien ook voor jou:
30 Seconds spelen tijdens kerst? Zó speel je stiekem vals
Lifestyle
  • Groupon
  • Pexels