Hilarisch! Bij dit spel moet je de juiste piemels bij elkaar zoeken

30 Seconds spelen tijdens kerst? Zó speel je stiekem vals

Aha!
doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_image_article');
30 Seconds

Grote kans dat veel families tijdens Kerstmis een potje 30 Seconds spelen. Ben jij nou ook helemaal verslaafd aan dit spel en doe jij altijd je uiterste best om te winnen? Say no more. Met déze trucjes verlies je nooit meer een potje.

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_top_article');

Het spel

Goed, we nemen snel even de regels van het partyspel door. Bij 30 Seconds is het de bedoeling dat je – hoe kan het ook anders – in 30 seconden zoveel mogelijk antwoorden geeft op de vragen die op een spelkaartje staan. Een persoon omschrijft de woorden en medespelers moeten hun best doen om het woord te raden. Hoe meer begrippen er worden geraden, hoe meer punten het team scoort.

Zit je in een team dat meteen al jouw omschrijvingen weet te raden, dan heb je geluk en kun je zo maar eens het spel winnen. Is dat niet het geval? Dan kun je alsnog het spel winnen, maar dan moet je het alleen even niet zo nauw nemen met de regels...

Valsspelen

Hoe je wint? Er zijn een paar 'trucjes' die daarbij helpen...

1. Als jouw partner de woorden op het kaartje moet raden die jij voorleest, ben jij de enige die die kan vertellen of het antwoord goed of fout is. Zeg daarom bij één van de foute antwoorden die je partner geeft dat die hem goed geraden heeft et voilà, weer een punt erbij.

2. Niemand kijkt op jouw kaartje, waardoor je dus ook zelf iets kan verzinnen wat op het kaartje staat. Je kan dus gewoon doen alsof een woord dat je partner roept goed is. Ha!

3. Een ander sneaky trucje is stiekem je pionnetje verschuiven wanneer er niemand kijkt. Heel tricky, maar zo kom je wel een stuk verder...

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_bottom_article');