doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_menu_allpages');

Proosten maar: Echte Gooische Moeders is vanaf nú te zien op Videoland

Mascha Feoktistova deelt traumatisch bevallingsverhaal: ‘Ik vind het heel moeilijk om te vertellen’

In tranen vertelt de Beautygloss blogger over haar bevalling. 
doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_image_article');
Mascha

Afgelopen juli werden vlogster Mascha Feoktistova en haar man Gregor van Vlierden voor het eerst ouders van hun dochtertje. Dat het de mooiste dag in je leven is, daarover hoor je velen jubelen, maar de bevalling van Mascha verliep allesbehalve rooskleurig.

Bevallingsverhaal

Toen Mascha in juli moeder werd van Mila Poppy van Vlierden, liet de beautyblogger al weten dat de bevalling voor haar traumatisch was. Eerder lukte het de YouTubester nog niet om haar verhaal te doen, maar in haar nieuwste vlog op haar YouTube-kanaal Beautygloss deelt zij samen met Gregor haar bevallingsverhaal.

In de bijna anderhalf uur durende vlog vertellen Mascha en Gregor openhartig over de aanloop naar de bevalling, maar wanneer Mascha wil vertellen over de daadwerkelijke bevalling barst ze in tranen. “Ik vind het heel moeilijk om dat stuk te vertellen”, snikt ze in de armen van Gregor.

Persen op handen en knieën

Mascha vertelt dat ze aan het persen was, toen de verloskundige opeens op heel strenge toon tegen haar sprak. “De verloskundige zei ineens: ‘Je moet je nú omdraaien op je handen en knieën.” Mascha moest vervolgens persen, terwijl ze geen weeën had. “Ik moest persen en opeens gingen er naar mijn gevoel vier handen in. Ik voelde me letterlijk aan alle kanten uitscheuren.”

Uiteindelijk was het 'slechts' één persoon die de baby eruit probeerde te halen, maar dat ging wel om en om, herinnert Gregor. “Ik voelde haar eruit vallen en ik weet nog wel dat ik tussen mijn benen keek en toen zag ik een handje liggen", vervolgt Mascha.

Niet huilen

Normaliter begint een pasgeboren baby te huilen, maar de baby van Mascha en Gregor bleef stil. Het personeel gebood Gregor dan ook om mee te komen en tien minuten later kwam hij in tranen terug. “Hij was helemaal van de kaart”, weet de vlogster nog. Op dat moment kreeg de kersverse moeder dan ook te horen dat het armpje van haar pasgeboren dochter was gebroken.

Mila, het kindje van het stel, bleek een schouderdystocie te hebben. “Zij zat vast met haar schouder achter mijn schaambot. Het paste gewoon niet”, vertelt Mascha. “Ze hebben het (armpje, red.) bewust moeten breken”, vult haar man haar aan. En tijdens zo’n bevalling telt elke seconde. “Dan moet je dus op een gegeven moment de keuze maken om deze handeling te doen. Dat schijnt zwaar traumatisch te zijn voor degene die het moet doen.”

Dankbaar

In hun vlog nemen Mascha en Gregor ook nog even een moment om hun dankbaarheid naar het personeel uit te spreken dat hen hielp tijdens de bevalling. “Ze hebben echt keihard hun best gedaan”, vindt het stel, wiens dochtertje na de geboorte ook nog eens aan de beademing moest.

Het stel is ontzettend dankbaar dat Mila levend ter wereld kwam. “Ik ben blij dat ze er levend uit is gekomen. Liever haar armpje breken, dan dat er geen Mila was”, vindt Gregor. “Ik kan me niet voorstellen dat ze er nu niet zou zijn.”