F*ck smoking: ‘Steek je middelvinger op in plaats van een sigaret’

Drie zussen voeren actie om roken bij jongeren tegen te gaan.

De zussen Sara (22), Evita (20) en Stella (18) zijn onlangs het initatief F*ck Smoking gestart. Waarom? Omdat jongeren vaak beginnen met roken vanuit groepsdruk om bij de 'cool club' te horen.

Middelvinger

Waarom die middelvinger? De zussen willen bereiken dat de middelvinger herkend wordt als symbool van 'ik rook niet, f*ck smoking'. Samen met kunstenaar Piet Parra hebben de zussen heuse merchandise ontworpen. Enne, dat ziet er heel tof uit. De middelvinger is namelijk – op z'n Piet Parra's – afgedrukt op hoodies en t-shirts.

Met de opbrengst van de merchandise willen de zussen veel bereiken. De opbrengst gaat namelijk naar de stichting 'Fuck Smoking'. Ook willen ze het 'niet-roken' zichtbaarder maken door een bezoek te brengen op middelbare scholen en hier het gesprek aan te gaan met de doelgroep.

Instagram

Op de Instagram-pagina van het initiatief delen de zussen toffe content. Zo maken ze duidelijk dat in veel songteksten van onder andere Ronnie Flex en Lil'Kleine veel lyrics over het roken van een sigaret gaan. Iets wat heel normaal lijkt, maar een slechte invloed kan hebben op kinderen van een jonge leeftijd.

Wil je meer weten over dit initatief? Op deze website lees je alles over dit initatief én shop je de toffe merchandise.

Bron: F*ck Smoking

Laatste nieuws