Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Dít vindt Sylvie Meis van Damiáns bonusmoeder Estavana Polman

Sylvie vertelt openhartig over haar gezin, hechte banden en moeilijke momenten.

Sylvie Meis

Dat Damián, de zoon van Sylvie Meis, nu bij zijn vader in Denemarken woont is voor de presentatrice soms wel even slikken. In een interview vertelt ze openhartig over het gezinsleven in dit roerige jaar.

Blessing

Zoon Damián verhuisde dit jaar naar Denemarken om bij zijn vader Rafael van der Vaart en zijn vriendin Estavana Polman in te trekken. Sylvie zelf stapte een paar maanden geleden in het huwelijksbootje. Veel veranderingen voor La Meis, en de coronacrisis doet daar nog een schepje bovenop. In een interview met De Telegraaf vertelt de presentatrice hoe ze zich daarbij voelt.

Over de band tussen Estavana en Damián kan Sylvie alleen maar lovend zijn: "Ze is gewoon superlief, zoals het ook moet zijn. Liefdevol, en ook helpend. Ik ben er voor hem als hij vragen heeft over zijn huiswerk, maar Estavana spreekt heel goed Deens, dus zij kan hem op dat front weer supergoed helpen. Zo doen we allemaal ons ding."

Sylvie weet dat het niet vanzelfsprekend is dat alles zo op rolletjes loopt en voelt zich gezegend: "Het is fijn om te zien dat het zo harmonisch gaat. Dat is een blessing."

Compleet gezin

Met bonusvader Niclas Castello kan Damián het ook goed vinden. "Een maand geleden, in de herfstvakantie, was hij bij me in Hamburg. We hebben een heel mooie tijd met zijn drietjes doorgemaakt. Dat pakt niemand ons meer af." De momenten met haar zoon en kersverse hubby zijn heel belangrijk voor Sylvie. "Als we elkaar weer zien dan is het gezin weer compleet. Zo voelt dat."

Lockdown

Ook in Denemarken en Duitsland worden de coronamaatregelen de laatste tijd weer aangescherpt, waardoor het voor de blondine niet makkelijk is om haar zoon geregeld te bezoeken. "Damián vindt het vooral erg voor mij dat we elkaar nu zo weinig kunnen zien door de nieuwe lockdown", vertelt Sylvie. "Tuurlijk, kinderen missen hun ouders, maar ze zijn ook wat meer afgeleid: Damián heeft zijn voetbal, zijn school. Maar hij is lief en we FaceTimen veel."

Het laat de lingerie-ontwerpster echter niet koud dat ze haar zoon niet zomaar in haar armen kan sluiten. "Met het loslaten kan ik goed omgaan, maar een tweede lockdown vind ik heftig. Dat ik niet op vakantie mag, who cares. Maar dat je je kind niet kunt zien, daar gaat het echt pijn doen." Toch weet Sylvie dat het voor Damián een goede keuze was om bij zijn vader in te trekken. "Dus ik accepteer het en maak er het beste van. Maar dat betekent niet dat ik niet af en toe moet slikken."

Feestdagen met de familie

Normaal gesproken reist Sylvie wat af in de decembermaand: haar ouders wonen in België en haar broer en zijn man in Nederland. Dat het dit jaar misschien niet mogelijk is om elkaar te bezoeken, vindt Sylvie heftig, zo liet ze eerder al weten aan RTL Boulevard: "Dat zou ik echt zo erg vinden, als dat niet gaat." Of ze Damián tijdens het festive season kan zien, is ook nog onduidelijk. Er is één lichtpuntje: "Gelukkig verbiedt de corona nog geen kerstbomen. Dus een kerstboom zal ik hebben, en daar zal ik ook een foto mee maken, I promise."

Misschien ook voor jou:
Sylvie Meis doet boekje open over einde van huwelijk met Rafael van der Vaart
Showbizz
  • RTL Boulevard
  • Brunopress