Monica Geuze deelt anticonceptie struggles: ‘Ik ben een draak geweest’

Volgers bedanken Monica voor het delen van deze welbekende struggle.

In de nieuwste vlog van Monica Geuze laat de YouTube-ster zich uit over een haar anticonceptie struggles. Zo laat ze weten dat ze klaar is met alle hormonen en vraagt ze haar volgers om tips.

Spiraal

“Ik heb nu een mirena spiraal”, begint Monica. De YouTuber laat weten dat ze dit spiraaltje vlak na de geboorte van Zara-Lizzy heeft laten plaatsen. “Toen ben ik echt een half jaar lang een draak geweest. Ik voelde moodswings en opvliegers opkomen. Echt totaal niet prettig.” Ook deelt de YouTuber openhartig dat ze door dit huidige spiraaltje regelmatig last heeft van infecties.

Al gauw gaat Monica verder. Naar eigen zeggen wil de YouTuber niet te veel hormonen in haar lijf, maar vindt ze het slikken van de pil een stressvolle bedoening. “Ik heb namelijk op dit moment geen kinderwens.”

Geen hormonen

Kortom: Monica wil geen hormonen in haar lijf, maar wel anticonceptie gebruiken. “Dan is de koperspiraal een oplossing, maar dan ligt de kans op infecties een stuk hoger. Misschien TMI, maar ik heb daar nu al last van.” Monica sluit haar verhaal af met de vraag: “Waarom is hier niets beters op te verzinnen? Dit is zo kut.”

Het duurt niet lang tot volgers hun frustratie delen in de comments. “Ik deel je mening zo erg”, “Ik heb het afgelopen jaar precies dezelfde anticonceptie struggle gehad” en “I feel you, wat betreft de problemen met anticonceptie. Ik hoop dat je veel reacties krijgt en het de volgende keer met ons wil delen“, klinkt het in de reacties.

Beeld: BrunoPress | Video: YouTube (Monica Geuze)

Laatste nieuws