Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Dít is waarom je je haar niet met een gewone handdoek moet afdrogen

Je doet je haar met een gewone handdoek meer kwaad dan goed.

haar handdoek

Vraag het een random haarstylist en hij of zij zal het beamen: een gewone handdoek doet niet veel goeds voor je haar. Hoe dit zit en waar je je haar dan wél mee af moet drogen? Wij leggen het je uit.

Kwetsbare lokken

Stap je uit de douche met kletsnatte lokken? Dan is je haar veel kwetsbaarder en vatbaarder voor breuk dan wanneer je haar droog is. Niet alleen kan het gebruik van een gewone lichaamshanddoek na verloop van tijd haarschade veroorzaken, het kan er ook voor zorgen dat je haar extra gaat pluizen. En dat willen we niet. Streef jij naar shiny en gezonde lokken? Dan wordt het tijd om verandering in je routine te brengen.

Haarhanddoek

We kennen de 'gewone' handdoek waar we ons dagelijks mee afdrogen na het douchen. Deze handdoeken zijn vaak ruw en kunnen hierom je haren beschadigen. Kies je voor een haarhanddoek, dan voorkom je die beschadiging. In tegenstelling tot gewone badstof handdoeken, absorbeert een sneldrogende handdoek vocht zonder aan je lokken te trekken. Oftewel: deze handdoek is een stuk liever voor je haar.

Voordelen

Behalve dat een haarhanddoek een stuk vriendelijker voor je dierbare lokken is, brengt-ie ook een aantal andere voordelen met zich mee. Zo droogt je haar in een haarhanddoek een stuk sneller. Hierdoor hoef je minder snel naar een föhn te grijpen – en dit zorgt ook weer voor minder hitte-beschadiging.

Hoe het werkt? Je wast je haren, zwiept na het douchen je haar ondersteboven en legt het brede gedeelte van de handdoek over de achterkant van je hoofd, zodat het haar in het dunne gedeelte van de handdoek valt. Draai de handdoek en zet 'm vast door de knoop aan het uiteinde van je handdoek in het gat achteraan in je nek te steken. Zo blijft de handdoek goed op z'n plek en kun je de rest van je ochtend- of avondroutine uitvoeren.

Materialen

Je verwacht het niet, maar een haarhanddoek is verkrijgbaar in veel verschillende soorten. De meeste haarhanddoeken zijn gemaakt van bamboe, katoen of microvezel. Er zit veel verschil tussen de materialen, dus wij zetten de boel voor je op een rij.

Katoen is een vrij veelzijdig materiaal. Een katoenen haarhanddoek is een duurzaam en ademend product dat goed kan werken voor alle haartypes. Maar katoen heeft ruwe vezels die je haar kunnen laten breken en uit kunnen laten drogen.

Microvezel is geen verstandige keuze. Hoewel een microvezel haarhanddoek handig is om je haar snel te drogen, is het een van de slechtste opties voor het milieu. Skippen, dus.

Bamboe is een duurzaam materiaal – oftewel: een juiste keuze. Kies je voor een bamboe haarhanddoek, dan ben je goed bezig. Bamboe is namelijk ultra-absorberend, geurloos en helpt je haar op natuurlijke wijze te drogen.

Kortom: let erop dat je kiest voor een natuurlijk materiaal. Skip de microvezel variant. En verkies een bamboe haarhanddoek boven een katoenen haarhanddoek. Benieuwd? Probeer de Hairlust Bamboo Hair Towel Wrap en ervaar het verschil.

Beeld: Unsplash

Aangeboden
  • Unsplash