Hier scoor je de lekkerste koffie, diners en cocktails in coronatijd

Leg jezelf in de watten én support de horecazaken in coronatijd.

Lees ook

We zitten in een gedeeltelijke lockdown en dat betekent voor horecazaken niet veel goeds. Onder het mom van support your locals helpen we horecazaken in de buurt. Benieuwd waar je moet zijn voor de lekkerste koffie, diners of samengestelde cocktailpakketten? Wij helpen je een handje.

LOCKTAILS x The Stockroom

We drinken regelmatig een gin-tonic, maar wist je dat je met jenever een soortgelijk drankje in elkaar flanst? The Stockroom in Groningen vertelt je via een heuse online workshop alle ins en outs over jenever. Samen met Lennart Deddens maak je classic jenever cocktails met een onverwachte twist 'uut Grunn'. Making jenever great again!

Nieuwsgierig? Je scoort hier een box inclusief alle ingrediënten voor de workshop. Voor één persoon kost de box 35 euro (exclusief verzendkosten), voor twee personen betaal je 62,50 (exclusief verzendkosten). De boxen zijn ook op te halen bij Botanero in Rotterdam. Bestel je voor dinsdag dan worden de boxen naar je huisadres opgestuurd. Enne, dan kan het cocktailfeestje in eigen huis van start gaan. Proost!

Bar STOCK

Aangezien we het tegenwoordig moeten doen met coffee to go, speelt het nieuwe concept BAR STOCK hier goed op in. Gericht op coffee en snelle service, tilt dit concept de koffiestandaard in het centrum van Amsterdam naar een hoger niveau. Elk product bij BAR STOCK is van de hoogste kwaliteit en wordt lokaal geproduceerd. En nog beter: de lokale bakkerij Ulmus levert heerlijke broodjes en patisserie.

Ben je nogal een coffee addict? Dan ben je hier sowieso aan het juiste adres. BAR STOCK lanceert namelijk de beste spaaractie ooit: 40 koffies geeft namelijk het recht op een gratis overnachting in één van de fashionable kamers van Hotel The Exchange. Love it.

Koffiemarathon

Coffee addict Sám Lasaroms helpt de horecazaken in Nederland door een heuse koffiemarathon te houden. Ze neemt haar volgers via Instagram mee naar de leukste zaakjes in heel Nederland en test flink wat coffee to go's. “Vooral de horeca heeft het zwaar. Juist daarom wil ik mensen via deze marathon oproepen hun favoriete koffiebar te steunen, door bijvoorbeeld een koffietje af te halen”, legt Sám uit.

Waar we volgens de Sám absoluut een koffie moeten scoren? SIP First in Breda, een nieuwe koffiebar waar specialty coffee van wisselende (buitenlandse) branders worden geserveerd. Single Estate in Den-Haag, de koffiebar van Single Estate Coffee Roasters. “De koffie is daar gewoon altijd goed.” En last but not least: Gesha in Nijmegen. Volgens Sám een heuse hotspot: “Ben er al een paar keer geweest en de koffie is gewoon vet goed.”

Meer tips nodig op koffiegebied? Je volgt het avontuur van Sám hier.

View this post on Instagram

De tweede editie van de koffiemarathon gaat bijna van start!🙌🙏💥❤️ #koffiemarathon #coffeetogo #coronaproof #spannend . . . In november ga ik alweer de ultieme uitdaging aan: 100 koffiebars in 30 dagen!☕❤️💥 Deze keer wordt het een take-away editie, waarbij ik iedere dag een kopje koffie (of meer) mag weggeven! . . . Hoe werkt het? 1. Bekijk mijn Instagram Stories🤳📸 2. Beantwoord de meerkeuze vraag goed!🤓✅ Alleen dan maak je kans.. 3. De volgende dag maak ik de winnaar(s) bekend rond 08:30u. . . . Wil je weten welke koffiebars ik ga bezoeken door heel Nederland? En degene die meedoen met deze leuke #giveaway? Zie link in bio of kijk op mijn website! #zinin

A post shared by Koffietje.nl (@koffietje.nl) on

The Collecter The Hague x Loetje

Een 'gewoon' etentje in een restaurant zit er momenteel even niet in, maar wél wanneer je een nachtje in een hotel slaapt. The Collector The Hague is open voor COVID-proof culinaire staycations. En geloof ons: hier wil je zijn. The Collector vestigt zich achter acht monumentale gevels aan de Haagsche Bluf, een bijzonder hofje middenin de binnenstad van Den Haag met een eclectische mix aan architectuurstijlen.

Je wordt verwelkomd in een COVID-proof lobby, ofwel de basecamp, waar alle zintuigen worden geprikkeld door bijzondere tentoongestelde collecties, comfortabele en luxueuze kamers en een gastronomisch driegangen diner van Loetje. Je boekt een arrangement voor 195 euro inclusief diner + overnachting voor 2 personen en ontbijt. Benieuwd? Je boekt het arrangement hier.

Beeld: Pexels

Laatste nieuws

Zie ook