Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Schoenen Billie Eilish gaan viral: 'Roze of mintgroen?'

Volgens de zangeres zijn de sneakers mintgroen, maar daar is het internet het niet mee eens.

Billie Eilish

Vijf jaar geleden was heel het internet in de ban van één jurk. Was de feestjurk nu goud met wit of blauw met zwart? Het blijft ons nog altijd verbazen dat mensen kleuren blijkbaar op verschillende manieren waarnemen. Zo is er opnieuw verwarring over de kleur van de schoenen van niemand minder dan zangeres Billie Eilish.

Mintgroen of roze?

Billie zorgt voor heel wat opschudding op het internet met een filmpje van haar Nike Air sneakers. Op Instagram verbaast de zangeres zich over het feit dat haar schoenen door veel mensen als wit met roze worden gezien, terwijl ze volgens Billie zelf toch écht wit met mintgroen zijn. Noooo, houden onze ogen ons weer voor de gek?

Mintgroen

Volgens fabrikant Nike is er maar één antwoord op de vraag of de sneakers nou mintgroen of roze zijn. Zij verkopen het schoeisel namelijk niet in roze, maar wel in de kleur 'mint white'. Huh? Velen, including us, zien de sneakers toch écht als roze met wit.

Toch lijken er meerdere verklaringen te zijn voor deze optische illusie. Zo zou het licht in de kamer van de zangeres te warm zijn, waardoor de beelden van de schoen vertekend zijn. Op foto’s die helderder zijn gemaakt, zien we inderdaad wél mintgroen. Ook moet volgens sommigen de naam ‘mint white’ niet worden gelezen als mintgroen en wit, maar als een variant van wit die naar mintgroen neigt. Aha!

Misschien ook voor jou:
Sneakers van Hailey Bieber gaan viral
Showbizz
  • Tips en Weetjes
  • Brunopress, Twitter