Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Wait, what?! Was dít speciale detail jou opgevallen in het laatste seizoen van Jane the Virgin?

Dit detail uit seizoen vijf was ons in elk geval niet opgevallen...

Jane the Virgin

Het allerlaatste seizoen van Jane the Virgin staat dan ein-de-lijk op Netflix! Helaas moeten we dan nu echt afscheid nemen van de geliefde personages uit deze telenovela slash komedieserie. In het laatste seizoen werd Jane een paar keer in een gele jurk gespot en dat had een speciale betekenis...

Let op: spoilers!

Easter egg

Jane en Rafael krijgen in de allerlaatste aflevering van seizoen vijf dan finally hun happy ending. Zo geven de love birds elkaar in de season finale het jawoord tijdens een prachtige ceremonie.

Fans van de serie hadden dit echter al veel eerder kunnen weten. Zo onthulde creator Jennie Snyder Urman dat er een easter egg in de voorgaande aflevering van de serie te vinden was.

Gele jurk

In de eerste aflevering van seizoen vijf vertelde Jane aan Rafael dat ze bij Rafael wilde blijven – ondanks dat Michael niet dood bleek te zijn. Toen ze dat vertelde, droeg Jane een gele jurk. Als Rafael Jane later in de serie vertelt dat hij van haar houdt en dat hij wil dat ze bij hem intrekt draagt Jane – jawel – weer een gele jurk.

Dit was een knipoog naar de allereerste aflevering van de show. Zo droeg Jane een gele jurk toen ze Michael op zijn werk bezocht om hem ten huwelijk te vragen.

Volgens Jennie had de yellow dress een speciale betekenis. Ze vertelde dat deze kleur bewust was gekozen en dat hiermee “de cirkel rond zou zijn.” Elke keer dat Jane namelijk een gele jurk droeg, gebeurde er voor haar op liefdesgebied iets belangrijks.

De laatste keer dat Jane in de serie een gele jurk droeg, was toen Rafael zijn liefde voor haar uitte. Hiermee zouden de makers van Jane the Virgin al hebben gehint dat Jane haar happy ending met Rafael zou krijgen. Aha!

Jane vraagt Michael ten huwelijk.
Jane vertelt Rafael dat ze bij hem wil blijven.
Rafael vertelt Jane dat hij van haar houdt.
Misschien ook voor jou:
YES! Jane the Virgin seizoen 5 komt naar Netflix
Lifestyle
  • Cosmopolitan
  • Jane the Virgin
  • YouTube