Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Famke Louise reageert op ophef

De zangeres schoof gisteravond aan tafel bij Jinek om te praten over de coronamaatregelen.

Famke Louise

Gisteren plaatste Famke Louise op Instagram een video die voor flink wat ophef zorgde. De zangeres kondigde in haar video aan de coronamaatregelen te negeren en kreeg bakken kritiek over zich heen. Aan tafel bij Jinek deelt Famke haar verhaal.

Video

Net als een aantal andere BN'ers deelde Famke een video waarin zij zich uitspreekt over de coronamaatregelen. BN'ers als Bizzey, Tim Douwsma, Brace, Mental Theo, en Thomas Berge deden mee aan deze actie en deelden allemaal de hashtag #ikdoenietmeermee.

De actie zorgde voor enorm veel ophef. Famke vertelt aan Jinek dat ze dit goed begrijpt, maar naar eigen zeggen heeft de zangeres er wel een goede reden voor.

Boos

"Ik heb superveel respect voor corona", begint Famke. "Voor het coronavirus, de doden en de zorg." De zangeres benadrukt dat ze geen "schijt heeft aan de coronaregels", maar het haar om het principe gaat.

"Het gaat me om de maatschappij. Mensen kunnen niet meer hun ding doen. De entertainment business ligt helemaal plat, bedrijven gaan failliet. Gezinnen kunnen binnenkort misschien niet eens meer eten op tafel zetten. Het kabinet houdt daar niet voldoende rekening mee. Ik vind dat daar te weinig aandacht voor is."

Respect

Het moge duidelijk zijn dat Famke bakken kritiek over zich heen krijgt op social media. Kijkers laten zich op Twitter uit en plaatsen vooral een tegengeluid door de hashtag #ikdoewelmee te gebruiken.

Diederik Gommers, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care, zat ook aan tafel bij Jinek. Gommers vroeg Famke wat hij anders had kunnen doen, waarop de zangeres snel wist te antwoorden. "Ik vind gewoon dat we meer begrip moeten krijgen."

Fun fact, Famke en Gommers gaan binnenkort verder in gesprek.

Misschien ook voor jou:
Bizzey haalt uit naar Famke Louise in Ranking the Stars
Showbizz
  • RTL
  • BrunoPress, Instagram