Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Jan Kooijman moet voor de rechter verschijnen

Jan wordt beschuldigd van belaging, elektronische overlast en laster.

Jan Kooijman

Aiiiii, Jan Kooijman moet op 28 oktober voor de Brusselse rechtbank verschijnen. De acteur zou namelijk tijdens de opnames van het programma Opgejaagd een voormalig dierenarts hebben lastiggevallen.

Opgejaagd

Het programma Opgejaagd, van de Belgische zender VIJF, behandelde zaken van mensen, vooral vrouwen, die het slachtoffer waren geworden van (cyber)stalking.

Jan maakte dit programma in 2016 samen met een team van deskundigen. Hij zocht hierbij de stalkers op en confronteerde hen met hun daden.

Rechtbank

Eén van de 'stalkers' was een voormalig dierenarts uit Aalst. Deze man had meermaals aangegeven dat hij niet aan dit programma mee wilde werken. Toch besloten Jan en zijn cameramannen de man op te zoeken. In een restaurant, maar ook bij zijn eigen huis.

De man kwam onherkenbaar in beeld, alleen was de voorgevel van zijn huis wel te zien in het programma. De voormalig dierenarts diende een klacht in, waarna de Brusselse raadkamer Jan en SBS Belgium naar de rechtbank verwees.

Advocaat

"Mijn cliënt is niet veroordeeld voor belaging van zijn ex op het moment van de reportage", reageerde de advocaat van de voormalig dierenarts.

Volgens de advocaat van de man zouden Jan en zijn cameraploeg de meest mediagenieke kant van het verhaal hebben gekozen, zonder dat er onderzoek is gedaan naar de waarheid. Hmmm....

Misschien ook voor jou:
Zo ziet Jan Kooijman er nu uit
Showbizz
  • AD
  • BrunoPress