Met deze 5 tips vind je de beste winterjas voor dames


Zo houd je jezelf deze winter warm en fashionable.

In de wintermaanden kan het behoorlijk koud worden in Nederland. Moet je op een koude dag de deur uit? Kleed je dan lekker warm aan. Trek niet alleen een dikke trui aan, maar ook een warme winterjas. Als je nog geen goede winterjas hebt, wordt het de hoogste tijd om op zoek te gaan. De onderstaande vijf tips helpen jou vast en zeker om beste winterjas voor dames te vinden.

1. Kies voor een warm materiaal

Winterjassen voor dames zijn er in allerlei soorten en maten. Dit maakt het er niet makkelijker op om er eentje te vinden. Om te filteren in het aanbod raden we je aan te kijken van welk materiaal de jas gemaakt is. Let hierbij goed op de voering. Een teddy jas voor dames is een goed voorbeeld van een warme winterjas. Teddy is niet alleen lekker warm, maar ook nog eens een zacht materiaal.

2. Kijk goed naar de lengte

Vind je een lange winterjas niet mooi? Dan laat je lange dames winterjassen waarschijnlijk links liggen. Besef je wel dat het prettiger is om op koude dagen een lange jas in plaats van een korte jas te dragen. Kies daarom liever voor een winterjas die net over je billen valt. Wie voor een kortere jas kiest, kan koude momenten beleven in de winter. Als de jas boven je broek uitkomt, wordt je rug blootgesteld aan koude lucht en daar word je niet vrolijk van.

3. Koop een ruime jas

Veel vrouwen willen hun figuur benadrukken met een winterjas. Daarom wordt er regelmatig voor een krappe winterjas voor dames gekozen. Toch is dit niet de beste optie. Waarom niet? Omdat het lastig kan zijn de jas dicht te krijgen als je er een dikke trui onder draagt. Reden genoeg om een ruime jas te kopen. In dat geval weet je namelijk zeker dat hij probleemloos dicht kan als je er dikke kleding onder draagt.

4. Focus je niet te veel op de trends

Als je op zoek bent naar een winterjas, wil je ongetwijfeld een jas kopen die aansluit bij de laatste trends. Besef je wel dat je een winterjas langer dan één jaar draagt. Focus je daarom niet te veel op de trends. Een winterjas kan nu weliswaar tot de trends behoren, maar mogelijk is dit volgend jaar niet het geval. Kies daarom liever voor een neutrale winterjas.

5. Staar je niet blind op de prijs

Winterjassen zijn over het algemeen niet goedkoop. Wil je niet te veel neertellen voor zo’n jas? Dan zoek je mogelijk naar een goedkope winterjas. Waak er alleen voor dat jij je niet blind staart op de prijs. Een goedkope winterjas is doorgaans namelijk van mindere kwaliteit. Als je toch voor zo’n jas kiest, houdt de jas jou mogelijk niet warm op koude dagen.

Beeld: Pexels

Laatste nieuws