Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Prince Philip en Queen Elizabeth denken beiden totaal verschillend over serie The Crown

De Britse royals hebben allebei een sterke mening over de serie The Crown.

Prince Philip en Queen Elizabeth denken beiden totaal verschillend over serie The Crown

Het duurt nog even en dan kunnen we het vierde seizoen van The Crown bingen. Yay! De serie is geliefd onder velen en onder liefhebbers dringt een prangende vraag op: bevinden Queen Elizabeth en Prince Philip zich eigenlijk ook onder de fans van de Netflix-knaller?

Cool cat

Helaas, volgens The Crown-acteur Matt Smith is Philip geen trouwe kijker. Een tijd terug gaf de acteur, die in de serie de rol van Philip himself vertolkt, een interview aan The Observer en omschreef hij Prince Philip als ‘a bit of a cool cat’. Matt vermoedde dat Philip de show niet kijkt en kon ook onderbouwen waarom hij dat denkt.

Een goede vriend van Matt, 'een prominent persoon in de filmindustrie', was eens aanwezig bij hetzelfde diner als de Britse royals waar hij in gesprek raakte met Prince Philip, die hem op zijn beurt vroeg: "Wat doe je eigenlijk? Ben jij betrokken bij this Crown thing?"

Aan het einde van de maaltijd kon de vriend in kwestie zijn nieuwsgierigheid niet bedwingen en vroeg hij de prins op de man of of hij weleens een aflevering van The Crown had bekeken. Naar verluidt trok the Duke of Edinburgh een dreigend gezicht en antwoordde hij: “Don’t be ridiculous.

Love it

The Queen herself schijnt de serie overigens wél te kijken op Netflix en vindt het ‘fantastisch’. Elizabeth is daarmee niet de enige royal die weg is van de serie. Prince Edward en zijn vrouw Sophie, Countess of Wessex, sluiten zich bij de koningin aan. “Edward en Sophie love The Crown”, vertelde een koninklijke bron.

Volgens de bron kijken Edward en Sophie regelmatig in het weekend samen met the Queen naar tv of naar een film. “Ze hebben een Netflix-account en spoorden haar aan om het (The Crown, red) samen met hen te kijken.” Volgens de bron vond Elizabeth het erg leuk, al waren sommige gebeurtenissen volgens haar ‘te zwaar gedramatiseerd’.

We kunnen alleen maar hopen dat The Queen daadwerkelijk net zo’n groot fan is als wij en ook reikhalzend uitkijkt naar seizoen 4. We can’t wait!

Showbizz
  • BrunoPress