Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Dit is waarom je denkt dat je lichaamshaar sneller groeit in de zomer

Ontharen in de zomer: het lijkt alsof er geen einde aan komt.

Sex and the City

Ontharen in de zomer: het lijkt alsof er geen einde aan komt. Je scheert en waxt je suf, maar de volgende dag heb je alweer stoppels. Als jij je ook afvraagt of je haar sneller groeit tijdens de warme zomermaanden, lees dan vooral verder.

Tijdrovend

Het ontharen kan tijdrovend zijn, vooral als je in de weer gaat met scheerschuim of een ontharingscrème. Hoewel het lijkt dat je haar sneller groeit tijdens warmere dagen, zijn experts hier sceptisch over.

Zo tonen voorstudies aan dat lichaamshaar in de zomer sneller kan groeien, maar hier is helaas nog onvoldoende onderzoek naar gedaan om dat definitief te bewijzen. Het antwoord is dus iets ingewikkelder dan een simpele 'ja' of 'nee'.

Reden

Wat eventueel de reden kan zijn dat je denkt dat je lichaamshaar sneller groeit in de zomer? "Het kan psychologisch zijn, omdat mensen de neiging hebben om meer huid te laten zien tijdens de zomermaanden, waardoor je dus sneller je lichaamshaar opmerkt", zegt Christian Karavolas, eigenaar van Romeo & Juliette Laser Hair Removal.

Dermatoloog, Robyn Gmyrek, is het daarmee eens. "Ik denk, omdat mensen dan minder kleding dragen, dat je je scherp bewust bent van elke haargroei, zelfs al is dat maar een millimeter of twee", aldus de dermatoloog.

Zou het dan écht tussen onze oren zitten?

Misschien ook voor jou:
Dit gebeurt er met je lichaamshaar als je ouder wordt
Lifestyle
  • Marie Claire
  • iStock