Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Waarom steeds minder vrouwen oksels scheren

Met dit mooie weer en het tropische weekend voor de deur halen we massaal onze scheermesjes uit de kast. Of toch niet?

Waarom steeds minder vrouwen oksels scheren

Met dit mooie weer en het tropische weekend voor de deur halen we massaal onze scheermesjes uit de kast. Of toch niet? Uit onderzoek van Mintel blijkt dat er steeds minder millennials de moeite nemen om zich te ontharen, mét een reden, zo schrijft Marie Claire.

Onderzoek

Uit cijfers blijkt dat in 2013 zo’n 95 procent van de vrouwen tussen 16 en 24 jaar oud hun oksels schoren of lieten harsen; vorig jaar was dit percentage gezakt naar 77 procent. Dezelfde daling geldt voor het scheren van benen: 92 procent van de vrouwen deed het in 2013, tegenover 85 procent het afgelopen jaar. Volgens het onderzoeksteam ligt deze daling aan de verandering van het denken over gezondheid. Zo zouden steeds meer mensen zich zorgen maken over het feit dat ze hun delicate huid beschadigen doordat ze op agressieve manieren hun haren proberen te verwijderen.

Statement

Een aantal bloggers en celebs hebben al het voortouw genomen in het niet scheren van lichaamshaar. Met hun kiekjes op Instagram is de trend normaler geworden, wat ervoor zorgt dat de drempel voor andere vrouwen ook steeds lager wordt. “Ik ben geïnspireerd door de krachtige vrouwen om het niet meer te doen”, vertelt Franky Kentish aan Metro UK. Zij besloot anderhalf jaar geleden te stoppen met scheren. “Zij lieten hun vrouwelijke lichamen zien met lichaamshaar en het zag er zo natuurlijk uit. Het stoppen van scheren en het omarmen van mijn haar heeft ervoor gezorgd dat ik me lekkerder voel in mijn lichaam.” Wat vind jij?

Lees ook: Vanaf nu heb je nóóit meer rode bultjes na het scheren