doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_menu_allpages');

Een cv schrijven lastig? Niet met deze 5 tips

Binnen drie simpele stappen een professioneel ogend cv? Easy!
doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_image_article');
cv schrijven

Je hebt een toffe vacature gevonden en er staat een blanco document open op je computer, toch lukt het niet om die eerste woorden op papier te krijgen. Een curriculum vitae schrijven kan een lastig karwei zijn. Met een cv generator kom je al een stap dichter in de juiste richting. Maak het jezelf nog wat makkelijker en lees onderstaande tips waarmee jij de klus ‘cv opstellen’ eenvoudig klaart.

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_top_article');

Super simpel: de cv-generator

Weet je niet hoe je je cv moet indelen of ben niet zo’n kei in het maken van een strakke lay-out? Een cv maken aan de hand van een cv-generator scheelt je een hoop werk. Binnen drie simpele stappen maak jij een professioneel ogend cv die je op elk moment kunt aanpassen. 

Geef je cv een persoonlijk tintje

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_middle_article');

Doen: hobby’s en interesses op je cv zetten. Een potentiële baas wil meer van je weten dan wat informatie over je werkervaring en je vaardigheden. Je werkt namelijk niet alleen op kantoor. Er lopen collega’s en leidinggevenden rond en dus moet de nieuwe werknemer in het team passen. Je hobby’s en interesses zeggen iets over jouw als persoon. Het geeft je cv een persoonlijk tintje. Daarnaast komen ze goed van pas in je werk en dragen ze bij aan je professionele vaardigheden. Teamsporter? Dan ben je bijvoorbeeld goed in samenwerken.

Social media-profielen benoemen

Het mag misschien niet, toch wordt het geregeld gedaan. Recruiters en toekomstige werkgevers die een rondje op social media doen om erachter te komen wat voor vlees ze in de kuip hebben. Help ze een handje door je social media-profielen alvast te benoemen op je cv. Dit kun je doen in het onderdeel 'Personalia’. Zet je naast je LinkedIn-profiel ook een link naar Instagram, Facebook of bijvoorbeeld Twitter? Zorg er dan wel even voor dat je kanalen een professionele look hebben. 

Of ga voor uniek: het video cv

Is een ‘papieren’ cv en geschreven tekst niet helemaal jouw ding? Dan is een video cv misschien iets voor jou. Het gros van de sollicitanten solliciteert met een tekstdocument en daar steekt jouw filmpje met vlag en wimpel bovenuit. Zeker als de functie waarop je solliciteert zich daar goed voor leent zoals persvoorlichter, marketeer of acteur. Of als je een goede uitstraling hebt of een fijne stem. Wordt er toch gevraagd om een gewoon cv, voeg er dan een kort motivatiefilmpje bij. Vertel binnen anderhalve minuut op een originele manier waarop jij degene bent die ze moeten aannemen.

Altijd een kopie achter de hand

Of je nu kiest voor een standaard cv gemaakt in Word, een professioneel ogend curriculum vitae uit een cv-generator of een video cv: zorg dat je altijd een reservekopie opslaat van je top cv. Hoe zonde zou het zijn als na al dat werk je pc crasht en je cv verleden tijd is. Zet je document op een USB-stick of sla deze op in de cloud, zo heb je altijd een kopie achter de hand.

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_bottom_article');