Karl Lagerfeld: “Ik ben gek op mijn kat”

Lagerfeld is druk met zijn Little Black Jacket project. De expositie is na zijn start in Tokyo neergedaald in New York w...

Lagerfeld is druk met zijn Little Black Jacket project. De expositie is na zijn start in Tokyo neergedaald in New York waar hij zowaar ook een interview gaf aan WWD.

Even een opfrisser: Het nieuwe felbegeerde boek van Karl Lagerfeld en Carine Roitfeld komt deze herfst uit. In The Little Black Jacket Book draait het allemaal om het klassieke zwarte Chanel tweed jasje. “Dit jasje is een vitale en irrationele impuls, open voor creativiteit en transformatie,” aldus meister Karl.

Lagerfeld trok verschillende stijlvolle celebs en modellen voor de camera zoals Georgia May Jagger, Leatitia Casta en Sarah Jessica Parker, poserend in het iconische jasje. Op de net gelanceerde site thelittleblackjacket.chanel.com, vind je behind the scene footage en alle foto’s.

Welke celebs wel en niet?
“Carine en ik hadden beide onze voorkeuren qua personen en dat hebben we gemixt. Het is een mix van verschillende smaken en keuzes.”

Raakt het Chanel tweed jasje ooit uit de mode?
“Je kunt me dezelfde vraag stellen over jeans, een wit T-shirt en tanktops. Er zijn verschillende vormen, shapes en silhouetten maar het basis item is tijdloos. Er zijn niet veel designer stukken waar je dat over kan zeggen. We weten niet wie het witte T-shirt ontwierp, of de tanktop maar we weten allemaal wie het zwarte jasje heeft ontworpen.”

Wat vind je van de situatie in Europa?
“Ik houd me bezig met mijn Fendi Pre-fall collectie, ik werk aan mijn eigen collectie voor volgend zomer, de Chanel Couture show, dus vraag me niets over de politiek. Ik ben niet Frans dus ik stem niet. Ik heb nooit gestemd. ”

Klopt het dat je wel kinderen zou willen?
“Ja, maar met andere ouders, zoals met mijn petekind Hudson. Ik wil geen verantwoordelijkheid daarom wil ik ook geen kinderen. Een kat is al een hoop geregel.”

Je hebt een kat?
“Ik heb een witte Siamees, Choupette, een beauty. Ze is 9 maanden oud. Ik kreeg haar van Baptiste voor Kerst om tijdelijk op te passen maar ik heb haar nooit meer teruggegeven. Ze is zo schattig! Ze is als een gevangen vrouw. Ze heeft een sterke persoonlijkheid. Ze luncht en dineert met mij aan tafel met haar eigen eten. Ze wil niet van de grond eten. Choupette slaapt onder een kussen en weet hoe je een iPad gebruikt. Verder heeft ze twee huishoudsters, eentje voor overdag en eentje voor ’s nachts. Ze wordt verwend.”

Zou je volgende boek over katten kunnen gaan?
“Ja, waarom niet? We houden al een dagboek bij. De huishoudsters schrijven alles op: wat ze eet, of ze zich gedragen heeft, of ze moe was. Colette heeft veel over katten geschreven. Nu ben ik geen Colette, maar ik denk dat het wel grappig kan zijn een dagboek over Choupette.”

Beeld: @KarlLagerfeld

Laatste nieuws