H&M bevestigt samenwerking met Margiela

“MAISON MARTIN MARGIELA is een van de meest toonaangevende en invloedrijke modehuizen van de afgelopen drie decennia. Ik...

“MAISON MARTIN MARGIELA is een van de meest toonaangevende en invloedrijke modehuizen van de afgelopen drie decennia. Ik ben zo enthousiast dat modeliefhebbers over de gehele wereld dankzij deze sterke samenwerking de gelegenheid krijgen om de bijzondere ontwerpen van MAISON MARTIN MARGIELA te dragen. Deze samenwerking zal een fantastisch en gedenkwaardig modemoment zijn”, aldus Margareta van den Bosch, creatief adviseur bij H&M.

En wij kunnen dat alleen maar beamen. Het Franse modehuis trekt de normen van mode voortdurend in twijfel en presenteert zijn ontwerpen met behulp van deconstructieve en transformerende technieken. Dit resulteert in collecties die volumes en vormen opnieuw uitvinden, de originele toepassing van kleding een andere dimensie geven en klassieke opvattingen over mode in nieuwe banen leiden.

“We zijn heel blij dat we de ontwerpen van MAISON MARTIN MARGIELA samen met H&M kunnen presenteren en een nieuwe interpretatie van onze visie naar buiten kunnen brengen. De democratie van onze mode is altijd de kern geweest van onze creativiteit en de samenwerking met H&M stelt ons in staat deze missie een nieuwe impuls te geven. We zullen de contrasterende universums van de twee modehuizen samenbrengen op een manier die iedereen zal verrassen”.

Zet 15 november vast in je agenda. De collectie zal in 230 winkels en online verkocht worden voor zowel heren als dames.

Laatste nieuws