Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Nederlandse genomineerd voor kostuums Skyfall

Kostuumontwerpster Jany Temime maakt kans op een belangrijke prijs voor haar werk aan de Bondfilm Skyfall. Zij is genomi...

Nederlandse genomineerd voor kostuums Skyfall

Kostuumontwerpster Jany Temime maakt kans op een belangrijke prijs voor haar werk aan de Bondfilm Skyfall. Zij is genomineerd voor de Costume Designers Guild Award, de prijs van haar Amerikaanse vakbroeders, in de categorie ‘moderne film’.

De kleding die Temime ontwierp voor megahit Skyfall moet het onder meer opnemen tegen de kleding van films als Zero Dark Thirty en Beasts of the Southern Wild.

Het is niet de eerste keer dat de Frans-Nederlandse Temime kans maakt op de prijs. Eerder werd ze al genomineerd voor haar werk aan diverse Harry Potter-films. Temime werkte in de jaren 80 en 90 mee aan tientallen Nederlandse films, waaronder De Lift, Ciske de Rat, Antonia en Karakter. Toen deze laatste twee titels Oscars wonnen, verhuisde Temine naar Londen waar ze snel internationaal doorbrak.

De Costume Designers Guild Awards worden eind februari uitgereikt. Behalve een beeldje voor beste kleding in een moderne film worden er ook prijzen uitgereikt in de categorieën ‘kostuumfilm’ en ‘fantasyfilm’.Bron: BuzzE