Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Blog: Hét must-do evenement voor fashionista’s

Tijdens de Grazia Fashion Bloggers Masterclass in samenwerking met Windows 8 kozen we zes winnende bloggers die naar Fas...

Blog: Hét must-do evenement voor fashionista’s

Tijdens de Grazia Fashion Bloggers Masterclass in samenwerking met Windows 8 kozen we zes winnende bloggers die naar Fashion Week mochten. Zij brachten verslag uit en maken kans op een Windows 8 device.

Vandaag Raya Scheers, blogster van Reporting for Beauty.Vind jij haar blog het leukst? Stem dan nu op Raya!

Hét must-do evenement voor fashionista’sOp zaterdag 26 januari mocht ik met mijn twee medewinnaressen, Judith en Nicole, naar de Amsterdam International Fashion Week! Wij kregen de unieke kans om live te bloggen vanaf de derde rij. De achttiende editie van hét must-do evenement voor fashionista’s vond plaats in de Westergasfabriek.Voor ons beet het Amerikaanse lingeriemerk Maidenform de spits af. Het merk staat al sinds de jaren ’20 bekend om hun revolutionair ondergoed: zij waren de eerste die onze vrouwenvormen gingen accentueren. De show was prachtig en als echte lingerieliefhebber deed deze collectie mijn hartje sneller kloppen! Satijnen strikken, uitgesneden handschoentjes en transparante stoffen sierden de modellen, die op zwarte hoge hakken heen en weer liepen. Het kleurenpalet was zacht en bestond uit nudes en zwart, op één knalroze uitzondering. Ik klaag niet, die mildere tinten vind ik fijner. De subtiele riemen van latex voelden aan als een speelse knipoog naar de Vijftig Tinten Grijs trilogie. Wat ook opvalt zijn de donker opgemaakte ogen van de modellen: mooi hoor! Kleine details zoals deze geven de show een sexy touch. De vrouw die de “Art of Form” collectie draagt is zelfzeker, elegant en vrouwelijk!

De eerste fashion show zit erop en met twee uurtjes wachten tussenin grijpen we de kans om uitgebreid de sfeer op te snuiven. En echt waar, buiten de catwalk om was er nog veel te zien! Het was een belevenis op zich om naar de bezoekers, waaronder veel BN’ers, te kijken. Rondlopen tussen al die geweldige outfits gaf mij een directe inspiratieboost! De keren dat ik Nicole of Judith heb aangestoten om te zeggen “kijk dan, wat mooi!” is niet meer op één hand te tellen. Dit was ook de perfecte kans om even mijn blog te updaten op mijn Windows 8 tablet, wat gelukkig heel snel ging. Ondertussen wisten we kaartjes voor een derde show te regelen, die van Nata Ryzh. Haar collectie, “Rooted Heart”, inspireerde zich op de band die je hebt met de plek waar je vandaan komt. Een hele mooie gedachte vind ik!

Het absolute hoogtepunt van de avond was de laatste fashion show van die dag. Elise Kim, de jonge designer van Vietnamese afkomst, staat bekend om haar liefde voor textuur en ontwerpt navenant. Haar nieuwste collectie is geïnspireerd op de bizarre beelden die we soms zien in onze slaap. Het resultaat mag er wezen: we zien dromerige looks met stoer leer, vrouwelijke peplums en accentuerende, transparante stroken. De modellen zijn opgemaakt met een prachtige, diepblauwe oogmake-up en losse krullen, helemaal hot. De kleuren rood en kobaltblauw zegevierde tussen het zwart. Niet gewaagd maar wel geslaagd! Elise Kim’s jurken zijn pittig, vrouwelijk én stijlvol. Op het einde komt ze nog even zwaaien voordat alle modellen terug backstage gaan.

Als op het einde de lichten weer aangaan, is het voor Nicole en ik de tijd om de laatste trein te nemen. Helemaal onder de indruk van de Amsterdam International Fashion Week, vertrekken we richting Amsterdam Centraal en ik kan niet wachten om mijn inspiratie neer te typen. Dankjewel Grazia en Windows 8 voor deze geweldige kans!

Raya Scheers

Vind jij deze blog het leukst? Stem dan nu op Raya!